Навигација

Долазе Дани будућности

На манифестацији „Дани будућности: Роботика“, која се одржава од 24. септембра до 15. октобра, посетиоци ће видети више од 25 робота из разних крајева света.

Колико смо далеко од будућности? Са идејом да представи досадашњи развој роботике, да покаже њене тренутне резултате, сазнања и дилеме, али пре свега да укаже на будућност која долази, Центар за промоцију науке је у сарадњи са Електротехничким факултетом Универзитета у Београду, организовао први научнопопуларни фестивал у потпуности посвећен роботима.

Под називом „Дани будућности: Роботика“, ова манифестација се у Београду одржава од 24. септембра до 15. октобра 2012. године. На централној локацији, у Галерији Робне куће „Београд“, у Кнез Михаиловој улици 5, посетиоци ће моћи да виде више од 25 врста робота из разних крајева света.
У богатом програму, који обухвата филмове, предавања, трибине и бројне радионице, посебно се издваја тродневно представљање најнапреднијег хуманоида на свету, АСИМОробота из Jапана. На манифестацији гостују и NAO и ECCEROBOT, као и разни други роботи, од усисивача до индустријских и војних. Уз роботе, међу гостима су и бројни роботичари из целог света.

Фестивал „Дани будућности: Роботика“организује се уз подршку угледне међународне организације – Института инжењера електрике и електронике (IЕЕЕ), као и Академиjе инжењерских наука Србиjе (АИНС).  Поред Електротехничког факултета Универзитета у Београду и Центра за промоцију науке, манифестацији се придружио низ научних институција, друштава, образовних установа из Републике Србије, али и велики број најугледнијих светских универзитета.

Истражите више на: www.danibuducnosti.rs