Navigacija

Predstavljanje aktivnosti Fonda za inovacionu delatnost

Ovom prilikom Vas sa zadovoljstvom pozivamo na predstavljanje aktivnosti Fonda za inovacionu delatnost, koje će se održati u četvrtak 22. decembra 2011. godine u 11 časova, u sali 513, na Mašinskom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Fond za inovacionu delatnost je osnovan Zakonom o inovacionoj delatnosti radi podsticanja inovativnosti i obezbeđivanja sredstava za finansiranje inovacione delatnosti.

Cilj fonda je, između ostalog, podsticanje inovativnosti u prioritetnim oblastima nauke i tehnologije, odnosno da se pruži podrška da nove tehnologije stignu iz akademskih okvira do privrede, kao i da se pomogne kompanijama koje razvijaju inovacione tehnologije.

Program ranog razvoja (Mini Grants) je aktuelni program Fonda koji je namenjen privatnim mikro i malim kompanijama u ranim fazama razvoja, koje su osnovane u Srbiji u poslednje dve godine i sa većinskim srpskim vlasništvom, a koje su u fazi dokazivanja koncepta ili koje poseduju tehnološku inovaciju sa tržišnim potencijalom, kao i potencijalom za stvaranje nove intelektualne svojine.

U prilogu Vam dostavljamo našu brošuru, a detaljne informacije o programima Fonda možete naći na našem zvaničnom sajtu www.inovacionifond.rs.

Imajući u vidu da Fond podržava razvoj inovativnog preduzetništva, a da su Tehnički fakulteti jedni od najznačajnijih nosioca inovacione delatnosti u Srbiji, želimo da Vam predstavimo naše aktivnosti i bolje Vas upoznamo sa svim aspektima programa.