Навигација

Представљање активности Фонда за иновациону делатност

Овом приликом Вас са задовољством позивамо на представљање активности Фонда за иновациону делатност, које ће се одржати у четвртак 22. децембра 2011. године у 11 часова, у сали 513, на Машинском факултету Универзитета у Београду.

Фонд за иновациону делатност је основан Законом о иновационој делатности ради подстицања иновативности и обезбеђивања средстава за финансирање иновационе делатности.

Циљ фонда је, између осталог, подстицање иновативности у приоритетним областима науке и технологије, односно да се пружи подршка да нове технологије стигну из академских оквира до привреде, као и да се помогне компанијама које развијају иновационе технологије.

Програм раног развоја (Mini Grants) је актуелни програм Фонда који је намењен приватним микро и малим компанијама у раним фазама развоја, које су основане у Србији у последње две године и са већинским српским власништвом, а које су у фази доказивања концепта или које поседују технолошку иновацију са тржишним потенцијалом, као и потенцијалом за стварање нове интелектуалне својине.

У прилогу Вам достављамo нашу брошуру, а детаљне информације о програмима Фонда можете наћи на нашем званичном сајту www.inovacionifond.rs.

Имајући у виду да Фонд подржава развој иновативног предузетништва, а да су Технички факултети једни од најзначајнијих носиоца иновационе делатности у Србији, желимо да Вам представимо наше активности и боље Вас упознамо са свим аспектима програма.