Navigacija

Obaveštenje o upisu na doktorske studije školske 2011/12. godine

Prema „Pravilniku o doktorskim studijama“ objavljujemo preliminarnu rang listu za upis na doktorske studije, formiranu na osnovu ukupnog broja bodova. Odlukom Komisije za studije III stepena broj kandidata koji se prima je povećan u odnosu na objavljen broj u konkursu, tako da su se svi kandidati koji su na listi i ispunjavaju uslove kvalifikovali za upis.

Kandidati koji imaju dopunske ispite uslovno se upisuju, a upis kandidata koji su upisivali magistarske studije smatraće se nastavkom studija. Ovi kandidati nisu rangirani,  nalaze se izdvojeni na kraju liste i mogu se upisati samo u statusu samofinansiranja.

Pisani prigovor na preliminarnu rang listu podnosi se Komisiji za studije III stepena do četvrtka, 15.12.2011. godine do 17 časova u Studentskom odseku.

Zbog pristiglih primedbi na ranije objavljenu preliminarnu rang listu studenata koji će se finansirati iz budžeta, a koja je stavljena na razmatranje Komisiji III stepena, napominjemo:

  1. Budžetsko finansiranje doktorskih studija u početku primene zakona o visokom obrazovanju nije bilo predviđeno. Uvedeno je tek od školske 2010/11. godine.
  2. Ne postoje zakonski okviri niti su postojali pravilnici koji definišu koji kandidati na doktorskim studijama imaju pravo na budžetsko finansiranje. Takođe nije bilo poznato da će mogućnost finansiranja iz budžeta doktorskih studija uopšte i postojati, tako da pravila nisu uneta u konkursni materijal. Isto je i za ovu školsku godinu.
  3. Na osnovu informacija i dogovora sa nadležnim Ministarstvima Elektrotehnički fakultet je prilikom upisa doktorskih studija u školskoj 2010/11. godini doneo odluku koja predviđa da pravo na budžetsko finansiranje imaju kandidati po redosledu sa rang liste, a koji su se kvalifikovali za upis i koji ispunjavaju neki od sledećih uslova:

A. Kandidat je zaposlen ili je u postupku izbora u zvanje asistenta ili saradnika na projektu na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.
B. Kandidat je zaposlen na nekom drugom fakultetu ili institutu u okviru Univerziteta u Beogradu, ili ustanovi koju finansira Ministarstvo prosvete i nauke.
V. Kandidat je nezaposlen i stipendista je Ministarstva prosvete i nauke preko odgovarajućih fondacija.
G. Kandidat je nezaposlen i može biti angažovan za pomoć u izvođenju nastave na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu.

Formiranje rang liste za budžet

Od kandidata sa rang liste, koji su se kvalifikovali za upis, izdvajaju se kandidati koji zadovoljavaju jedan od uslova A, B, V ili G i formira se nova budžetska lista, na osnovu ukupne prosečne ocene bez bodova za radove. Prvih 30 kandidata sa budžetske liste će se finansirati iz budžeta.

Odluke o primedbama na preliminarnu rang listu, kao i konačna rang lista za upis na doktorske studije i lista studenta koji se finansiraju iz budžeta biće objavljeni u petak, 16.12.2011. godine

Žalbe na konačnu rang listu i na rang listu studenata koji se finansiraju iz budžeta mogu se podneti u pisanoj formi Dekanu Fakulteta do utorka, 20.12.2011.godine do 17 časova u Studentskom odseku.

U sredu, 21.12.2011. godine biće objavljeno rešenje Dekana na pristigle žalbe i istaknuta lista kandidata za upis na doktorske studije školske 2011/12 godine, uz  obaveštenje o detaljima i toku upisa.

Podsećamo kandidate da je jedan od uslova za upis dobijanje saglasnosti mentora za istraživački rad tokom studija, što treba blagovremeno pribaviti (preuzeti formular).

Komisija za studije III stepena
Elektrotehničkog fakulteta