Навигација

Обавештење о упису на докторске студије школске 2011/12. године

Према „Правилнику о докторским студијама“ објављујемо прелиминарну ранг листу за упис на докторске студије, формирану на основу укупног броја бодова. Одлуком Комисије за студије III степена број кандидата који се прима је повећан у односу на објављен број у конкурсу, тако да су се сви кандидати који су на листи и испуњавају услове квалификовали за упис.

Кандидати који имају допунске испите условно се уписују, а упис кандидата који су уписивали магистарске студије сматраће се наставком студија. Ови кандидати нису рангирани,  налазе се издвојени на крају листе и могу се уписати само у статусу самофинансирања.

Писани приговор на прелиминарну ранг листу подноси се Комисији за студије III степена до четвртка, 15.12.2011. године до 17 часова у Студентском одсеку.

Због пристиглих примедби на раније објављену прелиминарну ранг листу студената који ће се финансирати из буџета, а која је стављена на разматрање Комисији III степена, напомињемо:

  1. Буџетско финансирање докторских студија у почетку примене закона о високом образовању није било предвиђено. Уведено је тек од школске 2010/11. године.
  2. Не постоје законски оквири нити су постојали правилници који дефинишу који кандидати на докторским студијама имају право на буџетско финансирање. Такође није било познато да ће могућност финансирања из буџета докторских студија уопште и постојати, тако да правила нису унета у конкурсни материјал. Исто је и за ову школску годину.
  3. На основу информација и договора са надлежним Министарствима Електротехнички факултет је приликом уписа докторских студија у школској 2010/11. години донео одлуку која предвиђа да право на буџетско финансирање имају кандидати по редоследу са ранг листе, а који су се квалификовали за упис и који испуњавају неки од следећих услова:

А. Кандидат је запослен или је у поступку избора у звање асистента или сарадника на пројекту на Електротехничком факултету у Београду.
Б. Кандидат је запослен на неком другом факултету или институту у оквиру Универзитета у Београду, или установи коју финансира Министарство просвете и науке.
В. Кандидат је незапослен и стипендиста је Министарства просвете и науке преко одговарајућих фондација.
Г. Кандидат је незапослен и може бити ангажован за помоћ у извођењу наставе на Електротехничком факултету у Београду.

Формирање ранг листе за буџет

Од кандидата са ранг листе, који су се квалификовали за упис, издвајају се кандидати који задовољавају један од услова А, Б, В или Г и формира се нова буџетска листа, на основу укупне просечне оцене без бодова за радове. Првих 30 кандидата са буџетске листе ће се финансирати из буџета.

Одлуке о примедбама на прелиминарну ранг листу, као и коначна ранг листа за упис на докторске студије и листа студента који се финансирају из буџета биће објављени у петак, 16.12.2011. године

Жалбе на коначну ранг листу и на ранг листу студенaта који се финансирају из буџета могу се поднети у писаној форми Декану Факултета до уторка, 20.12.2011.године до 17 часова у Студентском одсеку.

У среду, 21.12.2011. године биће објављено решење Декана на пристигле жалбе и истакнута листа кандидата за упис на докторске студије школске 2011/12 године, уз  обавештење о детаљима и току уписа.

Подсећамо кандидате да је један од услова за упис добијање сагласности ментора за истраживачки рад током студија, што треба благовремено прибавити (преузети формулар).

Комисија за студије III степена
Електротехничког факултета