Navigacija

“Freeze the Time!”

“Freeze the Time!” je kulturna studentska razmena koja se održava od 23. do 29. decembra ove godine u Beogradu. Tokom nedelju dana boravka u našoj zemlji 15 inženjera iz 13 različitih zemalja Evrope imaće, pre svega, priliku da kroz različite sadržaje bliže upoznaju lik i delo Nikole Tesle. U čast 155-godišnjice njegovog rođenja biće organizovano predavanje na temu nekih od revolucionarnih patenata ovog velikana nauke. Osim toga, biće organizovane panel diskusije o Teslinim pronalascima, ali i stručna poseta Muzeju Nikole Tesle u Beogradu, kao jedinstvenoj ustanovi koja čuva najveću zbirku lične naučnikove zaostavštine.

Paralelno sa korisnim akademskim sadržajem, planiran je i niz aktivnosti tokom kojih će ovi studenti sa najprestižnijih evropskih univerziteta moći da upoznaju našu zemlju, kulturu i običaje u najlepšem svetlu. Pored obilazaka kulturno-istorijskih znamenitosti Beograda, poseta brojnim prazničnim kulturno-zabavnim manifestacijama, za goste ćemo organizovati i jednodnevni izlet izvan Beograda.

Neke od ostalih planiranih aktivnosti su: poseta Novogodišnjem balu u organizaciji Elektrotehničkog fakulteta koji se tradicionalno održava krajem decembra i odlazak na maskenbal Kluba studenata tehnike. Pored toga, učesnici će imati priliku da upoznaju znamenitosti Beograda na interaktivan način, putem tzv. ‘’city rally’’ takmičenja. Kao i svaki put, neizostavan deo Istek događaja biće Interkulturalno veče na kojem svaki od učesnika predstavlja tradicionalnu kuhinju i muziku svoje zemlje.

Podršku za ovaj projekat pružili su nam Elektrotehnički fakultet u Beogradu, Univerzitet u Beogradu, Muzej Nikole Tesle u Beogradu, kao i Agencija za evropske integracije i saradnju sa udruženjima Grada Beograda.

Više informacija možete saznati na sajtu događaja: http://eestec.etf.rs/freezethetime/index.html