Навигација

“Freeze the Time!”

“Freeze the Time!” је културна студентска размена која се одржава од 23. до 29. децембра ове године у Београду. Током недељу дана боравка у нашој земљи 15 инжењера из 13 различитих земаља Европе имаће, пре свега, прилику да кроз различите садржаје ближе упознају лик и дело Николе Тесле. У част 155-годишњице његовог рођења биће организовано предавање на тему неких од револуционарних патената овог великана науке. Осим тога, биће организоване панел дискусије о Теслиним проналасцима, али и стручна посета Музеју Николе Тесле у Београду, као јединственој установи која чува највећу збирку личне научникове заоставштине.

Паралелно са корисним академским садржајем, планиран је и низ активности током којих ће ови студенти са најпрестижнијих европских универзитета моћи да упознају нашу земљу, културу и обичаје у најлепшем светлу. Поред обилазака културно-историјских знаменитости Београда, посета бројним празничним културно-забавним манифестацијама, за госте ћемо организовати и једнодневни излет изван Београда.

Неке од осталих планираних активности су: посета Новогодишњем балу у организацији Електротехничког факултета који се традиционално одржава крајем децембра и одлазак на маскенбал Клуба студената технике. Поред тога, учесници ће имати прилику да упознају знаменитости Београда на интерактиван начин, путем тзв. ‘’city rally’’ такмичења. Као и сваки пут, неизоставан део Истек догађаја биће Интеркултурално вече на којем сваки од учесника представља традиционалну кухињу и музику своје земље.

Подршку за овај пројекат пружили су нам Електротехнички факултет у Београду, Универзитет у Београду, Музеј Николе Тесле у Београду, као и Агенција за европске интеграције и сарадњу са удружењима Града Београда.

Више информација можете сазнати на сајту догађаја: http://eestec.etf.rs/freezethetime/index.html