Navigacija

Simensovo Internacionalno takmičenje „Smart Grid Innovation”

Kompanija SIEMENS organizuje Internacionalno takmičenje za inovaciju u oblasti pametnih mreža „Smart Grid Innovation Contest“ – sa ciljem da pronađe nove održive biznis modele i tehnologije za pametne mreže u bliskoj budućnosti.

Siemens veruje u budućnost pametnih mreža za dobrobit održivog razvoja – u viziju inteligentne, fleksibilne kontrole proizvodnje, distribucije i potrošnje električne energije. Prodor aplikacija za pametne mreže dosta zavisi od atraktivnosti biznis modela koji u sebi kombinuje tehnologiju i ekonomske benefite.

Takmičenje „Smart Grid Innovation“ se sastoji od dve faze: tokom prve faze prikupljane su ideje od strane zajednice. U drugoj fazi, univerziteti su pozvani da daju predloge za istraživanje kako bi se dalje razradile i razvijale ideje.

II faza takmičenja pod nazivom Poziv za dostavljanje predloga -Smart Grid Call for Proposals startovala je 4. oktobra ove godine i namenjena samo univerzitetima.

Ova faza takmičenja trajaće 2 meseca, od 4. oktobra do 30. novembra, a fokus je na sledećim temama za čije dalje istraživanje je potrebno slati predloge: Real Time Simulation, Demand Response, State Estimation and Service Restoration, Monitoring, Protection, Motivation strategies and Business Models.

Siemens će nagraditi pet najboljih ideja sa 15.000 evra i putem u Berlin na workshop sa Siemens-ovim ekpertima za pametne mreže.

Po završetku II faze “Poziv za  prikupljanja predloga” - više od 1 milion evra biće uloženo da se ideja realizuje u inovaciju.

Putem ovog takmičenja se obraćamo kreativnim ekspertima vašeg cenjenog fakulteta u cilju stvaranja pametnijeg energetskog sistema koji bi ujedno bio i više ekološki.

Molim vas da prosledite informaciju o ovom takmičenju svima zaintresovim profesorima i naučnim radnicima, kao i studentima.

Iskreno se nadamo da ćemo vas videti na portalu našeg takmičenja „Smart Grid Innovation” www.smartgridcontest.com

Za sva pitanja u vezi takmičenja možete se obratiti gđi Slavici Radojević na telefon 011/2096 058 ili na email: slavica.radojevic@siemens.com