Навигација

Сименсово Интернационално такмичење „Smart Grid Innovation”

Компанија SIEMENS организује Интернационално такмичење за иновацију у области паметних мрежа „Smart Grid Innovation Contest“ – са циљем да пронађе нове одрживе бизнис моделе и технологије за паметне мреже у блиској будућности.

Siemens верује у будућност паметних мрежа за добробит одрживог развоја – у визију интелигентне, флексибилне контроле производње, дистрибуције и потрошње електричне енергије. Продор апликација за паметне мреже доста зависи од атрактивности бизнис модела који у себи комбинује технологију и економске бенефите.

Такмичење „Smart Grid Innovation“ се састоји од две фазе: током прве фазе прикупљане су идеје од стране заједнице. У другој фази, универзитети су позвани да дају предлоге за истраживање како би се даље разрадиле и развијале идеје.

II фаза такмичења под називом Позив за достављање предлога -Smart Grid Call for Proposals стартовала је 4. октобра ове године и намењена само универзитетима.

Ова фаза такмичења трајаће 2 месеца, од 4. октобра до 30. новембра, а фокус је на следећим темама за чије даље истраживање је потребно слати предлоге: Real Time Simulation, Demand Response, State Estimation and Service Restoration, Monitoring, Protection, Motivation strategies and Business Models.

Siemens ће наградити пет најбољих идеја са 15.000 евра и путем у Берлин на workshop са Siemens-овим екпертима за паметне мреже.

По завршетку ИИ фазе “Позив за  прикупљања предлога” - више од 1 милион евра биће уложено да се идеја реализује у иновацију.

Путем овог такмичења се обраћамо креативним експертима вашег цењеног факултета у циљу стварања паметнијег енергетског система који би уједно био и више еколошки.

Молим вас да проследите информацију о овом такмичењу свима заинтресовим професорима и научним радницима, као и студентима.

Искрено се надамо да ћемо вас видети на порталу нашег такмичења „Smart Grid Innovation” www.smartgridcontest.com

За сва питања у вези такмичења можете се обратити гђи Славици Радојевић на телефон 011/2096 058 или на емаил: slavica.radojevic@siemens.com