Navigacija

Obaveštenje studentima koji nisu potvrdili praćenje predmeta

Poštovane koleginice i kolege,

U dokumentu Pracenje predmeta.pdf se nalazi spisak studenta koji nisu potvrdili praćenje odgovarajućih predmeta. Molim Vas da proverite da li se i Vi nalazite na tom spisku.

Studenti sa spisaka imaju priliku da 14.03. i 15.03 od 14 do 15 podnesu molbu Prodekanu za nastavu ako žele praćenje tih predmeta. Studentima koji se nalaze na spisku, a ne podnesu molbe, biće izbrisano praćenje tih predmeta u ovoj školskoj godini, odnosno, neće moći da prijavljuju i polažu odgovarajuće ispite.

Napominjem da su svi rokovi za prijavu predmeta odavno prošli, i da ovi studenti svojom neažurnošću zadržavaju normalno odvijanje nastave. U narednim rokovima kada se budu prijavljivali predmeti neće više biti tolerisano kašnjenje prilikom prijavljivanja. Istovremeno vas podsećam i na zakon

Član 87.

Pri upisu svake školske godine student se opredeljuje za predmete iz studijskog programa.

Studijskim programom se propisuje koji su predmeti obavezni za određenu godinu studiranja.

Student koji se finansira iz budžeta opredeljuje se za onoliko predmeta koliko je potrebno da se ostvari najmanje 60 ESPB bodova.

Student koji se sâm finansira opredeljuje se, u skladu sa studijskim programom, za onoliko predmeta koliko je potrebno da se ostvari najmanje 37 ESPB bodova.

Student koji se sam finansira plaća deo školarine obračunat prema predmetima za koje se opredelio.

Polaganjem ispita student stiče određeni broj ESPB bodova u skladu sa studijskim programom.

Student koji ne položi ispit iz obaveznog predmeta do početka naredne školske godine, upisuje isti predmet.

Student koji ne položi izborni predmet, može ponovo upisati isti ili se opredeliti za drugi izborni predmet.

Studijskim programom može se usloviti opredeljivanje studenta za određeni predmet prethodno položenim ispitima iz jednog ili više predmeta utvrđenih studijskim programom.

Pravila studija bliže se uređuju opštim aktom visokoškolske ustanove.

koji kao što vidite ne poznaje upise studijskih godina nego UPISE PREDMETA, za koje se samostalno opredeljujete u skladu sa studijskim programom.

Beograd, 10. mart 2011.godine
Prodekan za nastavu
doc. dr Lazar Saranovac