Навигација

Обавештење студентима који нису потврдили праћење предмета

Поштоване колегинице и колеге,

У документу Pracenje predmeta.pdf се налази списак студента који нису потврдили праћење одговарајућих предмета. Молим Вас да проверите да ли се и Ви налазите на том списку.

Студенти са списака имају прилику да 14.03. и 15.03 од 14 до 15 поднесу молбу Продекану за наставу ако желе праћење тих предмета. Студентима који се налазе на списку, а не поднесу молбе, биће избрисано праћење тих предмета у овој школској години, односно, неће моћи да пријављују и полажу одговарајуће испите.

Напомињем да су сви рокови за пријаву предмета одавно прошли, и да ови студенти својом неажурношћу задржавају нормално одвијање наставе. У наредним роковима када се буду пријављивали предмети неће више бити толерисано кашњење приликом пријављивања. Истовремено вас подсећам и на закон

Члан 87.

При упису сваке школске године студент се опредељује за предмете из студијског програма.

Студијским програмом се прописује који су предмети обавезни за одређену годину студирања.

Студент који се финансира из буџета опредељује се за онолико предмета колико је потребно да се оствари најмање 60 ЕСПБ бодова.

Студент који се сâм финансира опредељује се, у складу са студијским програмом, за онолико предмета колико је потребно да се оствари најмање 37 ЕСПБ бодова.

Студент који се сам финансира плаћа део школарине обрачунат према предметима за које се определио.

Полагањем испита студент стиче одређени број ЕСПБ бодова у складу са студијским програмом.

Студент који не положи испит из обавезног предмета до почетка наредне школске године, уписује исти предмет.

Студент који не положи изборни предмет, може поново уписати исти или се определити за други изборни предмет.

Студијским програмом може се условити опредељивање студента за одређени предмет претходно положеним испитима из једног или више предмета утврђених студијским програмом.

Правила студија ближе се уређују општим актом високошколске установе.

који као што видите не познаје уписе студијских година него УПИСЕ ПРЕДМЕТА, за које се самостално опредељујете у складу са студијским програмом.

Београд, 10. март 2011.године
Продекан за наставу
доц. др Лазар Сарановац