Navigacija

Međunarodna radionica “Lead The Way”

7 - 16. mart 2011. godine, Beograd i Kopaonik

U periodu od 7. do 16. marta 2011. godine Udruženje studenata elektrotehnike Evrope – Lokalni komitet Beograd ugostiće više od 30 mladih lidera, studenata elektrotehnike, iz 17 gradova Evrope na međunarodnoj studentskoj radionici “Lead The Way”, podržanoj od strane Evropske komisije.

Cilj radionice je da studentima elektrotehnike omogući sticanje veština koje predstavljaju odličan preduslov za uspešno poslovno planiranje i pokretanje sopstvenog biznisa.

Dosadašnje iskustvo pokazuje da postoji sve veća zainteresovanost mladih za usavršavanjem na polju liderstva i preduzetništva, kao i potreba poslodavaca iz oblasti elektrotehnike da na vodećim pozicijama imaju ambiciozne i perspektivne mlade inženjere obučene da uspešno vode timove. Pored stručnog obrazovanja, bitna stavka u apliciranju za posao jeste sposobnost kandidata da upravlja projektima i da svojim zalaganjem unapredi sredinu u kojoj se nalazi.

Tokom boravka u Beogradu, više od 30 studenata imaće priliku da prisustvuje predavanjima i interaktivnim treninzima iz oblasti liderstva i osmišljavanja biznis strategija. Kroz treninge, razne testove i inovativne metode usavršavanja, učesnici će naučiti kako da uspešno predstave sebe i svoje buduće projekte. Poseban akcenat stavljen je na praktičan deo koji podrazumeva osmišljavanje poslovnog plana i prezentovanje istog ispred predavača i predstavnika državnih institucija na Svečanom zatvaranju radionice. Kao što sam naziv radionice govori, gosti će učešćem načiniti korake u stvaranju uspešne karijere. Predavanja i treninge držaće renomirani stručnjaci iz ovih oblasti, kao i međunarodni sertifikovani Istek treneri.

Pored akademskog dela radionice, gosti će imati priliku da upoznaju našu kulturu i tradiciju, ali i da predstave svoju zemlju i nacionalnu kuhinju na Internacionalnoj večeri. Organizacioni tim potrudiće se da Beograd predstavi kao svetsku metropolu kroz organizovane obilaske i posete znamenitostima grada.

Događaji ovog tipa podstiču učešće mladih inženjera na međunarodnim skupovima, kao i povezivanje sa studentima drugih zemalja kroz upoznavanje evropskih vrednosti i društvenih uređenja. Radionica “Lead the way” doprinosi usavršavanju studenata elektrotehnike, buduće pokretačke snage, koji će stečeno znanje moći na pravi način da primene i tako utiču na razvoj privrede svojih zemalj.

Realizaciju ovog projekta omogućila je Evropska komisija, a projekat je podržan od strane Rektorata Univerziteta u Beogradu i Elektrotehničkog fakulteta.

Udruženje studenata elektrotehnike Evrope, EESTEC (Istek) osnovano je 1986. godine u Ajndhovenu sa osnovnim ciljem da unapredi međunarodnu saradnju studenata, kao i da studentima elektrotehnike Evrope omogući saradnju sa privredom, učešće na takmičenjima, stručne prakse i ostale vidove stručnog usavršavanja. Po svojoj prirodi, EESTEC je apolitična, nezavisna, neprofitna studentska organizacija koja okuplja studente organizovane u 49 lokalnih komiteta iz 25 evropskih zemalja. EESTEC Lokalni komitet Beograd je punopravni član udruženja od 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi.

Više informacija o ovom događaju možete pronaći na sajtu http://eestec.etf.bg.ac.rs/leadtheway