Навигација

Међународна радионица “Lead The Way”

7 - 16. март 2011. године, Београд и Копаоник

У периоду од 7. до 16. марта 2011. године Удружење студената електротехнике Европе – Локални комитет Београд угостиће више од 30 младих лидера, студената електротехнике, из 17 градова Европе на међународној студентској радионици “Lead The Way”, подржаној од стране Европске комисије.

Циљ радионице је да студентима електротехнике омогући стицање вештина које представљају одличан предуслов за успешно пословно планирање и покретање сопственог бизниса.

Досадашње искуство показује да постоји све већа заинтересованост младих за усавршавањем на пољу лидерства и предузетништва, као и потреба послодаваца из области електротехнике да на водећим позицијама имају амбициозне и перспективне младе инжењере обучене да успешно воде тимове. Поред стручног образовања, битна ставка у аплицирању за посао јесте способност кандидата да управља пројектима и да својим залагањем унапреди средину у којој се налази.

Током боравка у Београду, више од 30 студената имаће прилику да присуствује предавањима и интерактивним тренинзима из области лидерства и осмишљавања бизнис стратегија. Кроз тренинге, разне тестове и иновативне методе усавршавања, учесници ће научити како да успешно представе себе и своје будуће пројекте. Посебан акценат стављен је на практичан део који подразумева осмишљавање пословног плана и презентовање истог испред предавача и представника државних институција на Свечаном затварању радионице. Као што сам назив радионице говори, гости ће учешћем начинити кораке у стварању успешне каријере. Предавања и тренинге држаће реномирани стручњаци из ових области, као и међународни сертификовани Истек тренери.

Поред академског дела радионице, гости ће имати прилику да упознају нашу културу и традицију, али и да представе своју земљу и националну кухињу на Интернационалној вечери. Организациони тим потрудиће се да Београд представи као светску метрополу кроз организоване обиласке и посете знаменитостима града.

Догађаји овог типа подстичу учешће младих инжењера на међународним скуповима, као и повезивање са студентима других земаља кроз упознавање европских вредности и друштвених уређења. Радионица “Леад тхе wаy” доприноси усавршавању студената електротехнике, будуће покретачке снаге, који ће стечено знање моћи на прави начин да примене и тако утичу на развој привреде својих земаљ.

Реализацију овог пројекта омогућила је Европска комисија, а пројекат је подржан од стране Ректората Универзитета у Београду и Електротехничког факултета.

Удружење студената електротехнике Европе, EESTEC (Истек) основано је 1986. године у Ајндховену са основним циљем да унапреди међународну сарадњу студената, као и да студентима електротехнике Европе омогући сарадњу са привредом, учешће на такмичењима, стручне праксе и остале видове стручног усавршавања. По својој природи, EESTEC је аполитична, независна, непрофитна студентска организација која окупља студенте организоване у 49 локалних комитета из 25 европских земаља. EESTEC Локални комитет Београд је пуноправни члан удружења од 2000. године и тренутно је један од најорганизованијих и најбројнијих локалних комитета у Европи.

Више информација о овом догађају можете пронаћи на сајту http://eestec.etf.bg.ac.rs/leadtheway