Navigacija

Brand New Engineers - Od integrala do inženjera!

20 - 24. decembar, zgrada Elektrotehničkog fakulteta i Računski centar

„Brand New Engineers - Od integrala do inženjera!“ je seminar koji ce se održati u periodu od 20. do 24. decembra 2010. godine u zgradi Elektrotehničkog fakulteta i u Majkrosoftovim učionicama u Računskom centru.

Cilj ovog seminara je da omogući studentima Elektrotehničkog fakulteta da se kroz niz predavanja upoznaju sa aktuelnim projektima na kojima trenutno rade njihovi profesori, asistenti i kolege, kao i o tehologijama koje koriste.

Tokom svojih predavanja, zbog obimnog gradiva, kao i napornog plana i programa, ali i usled nedostatka vremena profesori ne uspevaju da svojim studentima predstave praktičnu primenu kursa, kao i najnovije trendove. „Brand New Engineers - Od integrala do inženjera!“ je projekat koji će omogućiti da oko 100 studenata Elektrotehnickog fakulteta, tokom pet dana, prisustvuje predavanjima iz oblasti energetike, elektronike, telekomunikacija, automatike i biomedicinskog inženjerstva. Predavanja će držati najeminentniji profesori Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu, asistenti i studenti završnih godina.

Seminar će pokriti sledeće teme:

  • Adaptacija i testiranje sistema za bezični prenos podataka – dipl. inž. Aleksandra Marjanović
  • Designing Energy Conversion Systems 2010-2020 – prof. dr Slobodan Vukosavić
  • Implementacija Internet rutera – prof. dr Aleksandra Smiljanić, as. mr Zoran Čiča
  • Kako i da li se školovati za biomedicinsko inženjerstvo? – prof. dr Dejan Popović
  • Naučni i stučni projekti Laboratorije za Radio-komunikacije – prof. dr Aleksandrar Nešković
  • Paralelne procesorske arhitekture i primena u digitalnoj obradi slike – dipl. inž. Dragomir El Mezeni
  • Pokretačka snaga budućnosti - Miloš Milisavljević
  • Razmena studenata kao prostor za napredovanje - Jedno iskustvo sa aktivnom kontorolom buke – dipl. inž. Mirjana Adnađević
  • Regulacija termoenergetskih blokova snage do 350MW, saradnja ETF-a, IMP i elektroprivrede – as. mr Goran Kvaščev
  • Rešavanje ekološkog problema buke splavova na Savi – dipl. inž. Draško Mašović
  • Trendovi razvoja optičkih telekomunikacionih sistema – prof. dr Dejan Gvozdić
  • Trofazni ispravljači sa malim izobličenjem ulazne struje – prof. dr Predrag Pejović
  • Uslovi razvoja projekata vetroelektrana u južnom Banatu – as. mr Željko Đurišić

Pohađanjem ovog seminara, studenti dobijaju jasnu predstavu o tome u kom pravcu se razvija elektrotehnika, kao i šta ima tendenciju da bude aktuelno na tržištu kroz nekoliko godina. Osim toga, studenti će steći realnu sliku o problemima sa kojima se susreću njihove starije kolege koje su već u radnom odnosu. Stoga, ovaj događaj predstavlja izuzetnu priliku da se na jednom mestu okupe ambiciozni studenti Elektrotehničkog fakulteta koji žele da saznaju šta ih čeka vrlo brzo kada diplomiraju.

Prijavu za učešće na seminaru, kao i informacije o rasporedu predavanja možete naći na sajtu http://eestec.etf.bg.ac.rs.

Organizator seminara je Udruženje studenata elektrotehnike Evrope (EESTEC) – Lokalni komitet Beograd. EESTEC LK Beograd osnovan je 2000. godine i trenutno je jedan od najorganizovanijih i najbrojnijih lokalnih komiteta u Evropi. Tokom deset godina postojanja Lokalni komitet Beograd razvio je i unapredio saradnju studenata elektrotehnike sa kolegama iz Evrope na više od 20 organizovanih međunarodnih seminara i radionica. Više od 700 studenata Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu posetilo je mnoge gradove Evrope učestvujući u stručnim radionicama i razmenama, a približno isti broj stranih studenata imao je priliku da poseti Beograd i upozna se sa našom istorijom, tradicijom i kulturom.

Značaj ovog projekta prepoznao je i Elektrotehnički fakultet u Beogradu.

Za sve dodatne informacije možete se obratiti Janku Sokoloviću na mail janko.sokolovic@eestec.etf.bg.ac.rs, ili Milošu Savićeviću na mejl milos.savicevic@eestec.etf.bg.ac.rs.