Навигација

Brand New Engineers - Од интеграла до инжењера!

20 - 24. децембар, зграда Електротехничког факултета и Рачунски центар

„Brand New Engineers - Од интеграла до инжењера!“ је семинар који це се одржати у периоду од 20. до 24. децембра 2010. године у згради Електротехничког факултета и у Мајкрософтовим учионицама у Рачунском центру.

Циљ овог семинара је да омогући студентима Електротехничког факултета да се кроз низ предавања упознају са актуелним пројектима на којима тренутно раде њихови професори, асистенти и колеге, као и о техологијама које користе.

Током својих предавања, због обимног градива, као и напорног плана и програма, али и услед недостатка времена професори не успевају да својим студентима представе практичну примену курса, као и најновије трендове. „Brand New Engineers - Од интеграла до инжењера!“ је пројекат који ће омогућити да око 100 студената Електротехницког факултета, током пет дана, присуствује предавањима из области енергетике, електронике, телекомуникација, аутоматике и биомедицинског инжењерства. Предавања ће држати најеминентнији професори Електротехничког факултета у Београду, асистенти и студенти завршних година.

Семинар ће покрити следеће теме:

  • Адаптација и тестирање система за безични пренос података – дипл. инж. Александра Марјановић
  • Designing Energy Conversion Systems 2010-2020 – проф. др Слободан Вукосавић
  • Имплементација Интернет рутера – проф. др Александра Смиљанић, ас. мр Зоран Чича
  • Како и да ли се школовати за биомедицинско инжењерство? – проф. др Дејан Поповић
  • Научни и стучни пројекти Лабораторије за Радио-комуникације – проф. др Александрар Нешковић
  • Паралелне процесорске архитектуре и примена у дигиталној обради слике – дипл. инж. Драгомир Ел Мезени
  • Покретачка снага будућности - Милош Милисављевић
  • Размена студената као простор за напредовање - Једно искуство са активном конторолом буке – дипл. инж. Мирјана Аднађевић
  • Регулација термоенергетских блокова снаге до 350МW, сарадња ЕТФ-а, ИМП и електропривреде – ас. мр Горан Квашчев
  • Решавање еколошког проблема буке сплавова на Сави – дипл. инж. Драшко Машовић
  • Трендови развоја оптичких телекомуникационих система – проф. др Дејан Гвоздић
  • Трофазни исправљачи са малим изобличењем улазне струје – проф. др Предраг Пејовић
  • Услови развоја пројеката ветроелектрана у јужном Банату – ас. мр Жељко Ђуришић

Похађањем овог семинара, студенти добијају јасну представу о томе у ком правцу се развија електротехника, као и шта има тенденцију да буде актуелно на тржишту кроз неколико година. Осим тога, студенти ће стећи реалну слику о проблемима са којима се сусрећу њихове старије колеге које су већ у радном односу. Стога, овај догађај представља изузетну прилику да се на једном месту окупе амбициозни студенти Електротехничког факултета који желе да сазнају шта их чека врло брзо када дипломирају.

Пријаву за учешће на семинару, као и информације о распореду предавања можете наћи на сајту http://eestec.etf.bg.ac.rs.

Организатор семинара је Удружење студената електротехнике Европе (EESTEC) – Локални комитет Београд. EESTEC ЛК Београд основан је 2000. године и тренутно је један од најорганизованијих и најбројнијих локалних комитета у Европи. Током десет година постојања Локални комитет Београд развио је и унапредио сарадњу студената електротехнике са колегама из Европе на више од 20 организованих међународних семинара и радионица. Више од 700 студената Електротехничког факултета Универзитета у Београду посетило је многе градове Европе учествујући у стручним радионицама и разменама, а приближно исти број страних студената имао је прилику да посети Београд и упозна се са нашом историјом, традицијом и културом.

Значај овог пројекта препознао је и Електротехнички факултет у Београду.

За све додатне информације можете се обратити Јанку Соколовићу на маил janko.sokolovic@eestec.etf.bg.ac.rs, или Милошу Савићевићу на мејл milos.savicevic@eestec.etf.bg.ac.rs.