Navigacija

VIP stipendije

VIP mobile nastavlja sa ulaganjem u buduće stručnjake u telekomunikacijama

Dvadeset novih stipendija za treću generaciju VIP studenata

Projekat „Budi VIP student“ podržavaju Ministarstvo za telekomunikacije i informaciono društvo, univerziteti i fakulteti sa pravom učešća i brojne studentske organizacije. VIP mobile u treću generaciju VIP studenata ulaže 120.000 evra.

Beograd, 19. januar 2010. - Konkurs za treću generaciju stipendista kompanije VIP mobile u okviru projekta „Budi VIP student” otvoren je danas i trajaće do 20. februara 2010. godine. Stručni žiri će, kroz tri eliminacione faze, krajem aprila izabrati novih 20 VIP studenata kojima će biti pružena prilika da u VIPu steknu i usavrše svoje znanje iz oblasti telekomunikacija. Sve informacije o projektu i formulare za prijavljivanje studenti mogu da preuzmu na sajtu www.jasamVIP.rs

„Budi VIP student“ je jedan od najsveobuhvatnijih programa stipendiranja u zemlji koji studentima nudi sinergiju teorijskog znanja i praktičnog rada, koja nije dovoljno zastupljena u našem obrazovnom sistemu. U protekle dve godine, u okviru projekta „Budi VIP student” stipendirano je 40 studenata. Nakon završene letnje prakse, u VIPu ih je zaposleno osam, dok je petoro angažovano na pojedinačnim projektima. VIP mobile u treću generaciju VIP studenata ulaže 120.000 evra.

Pravo učešća na konkursu imaju redovni studenti završnih godina osnovnih studija Elektrotehničkog (Tehničkog), Matematičkog, Saobraćajnog, Ekonomskog, Mašinskog i Fakulteta organizacionih nauka Univerziteta u Beogradu i srodnih fakulteta državnih univerziteta u Nišu, Novom Sadu i Kragujevcu, sa prosečnom ocenom 8 i više i odličnim znanjem engleskog jezika i rada na računaru. Najboljih 20 VIP studenata dobiće kao nagradu plaćenu školarinu za prvu godinu master/doktorskih studija na matičnom fakultetu, dvomesečnu plaćenu letnju praksu u VIPu, putovanje u Beč i posetu centrali mobilkom austria grupe i Telekoma Austria, mentorstvo senior menadžera VIPa, kao i VIP telefone i SIM kartice.

U prvoj fazi kandidati su u obavezi da pošalju CV, odgovore na tri postavljena pitanja i napišu esej na engleskom jeziku na zadatu temu iz oblasti telekomunikacija. U drugi krug prolazi 60 studenata sa kojima će biti obavljeni individualni intervjui, kada se pravi selekcija 40 kandidata koji prolaze u treći, završni krug. Nakon finalnog vikenda i ocene rada na vežbama i „studijama slučaja” u trećem krugu, stručni žiri će proglasiti 20 VIP stipendista.

Za izbor kandidata zaduženi su stručnjaci kompanije VIP mobile na čelu sa predsednikom UO Aleksandrom Šperlom, dr Aleksandar Nešković sa Elektrotehničkog fakulteta, kao i doc. Galjina Ognjanov sa Ekonomskog fakulteta u Beogradu.

Dodatno:

VIP

Od 1. decembra 2006. VIP, član mobilkom austria grupe, obezbedio je licencu za GSM 900/1800 i UMTS mreže. VIP mobile nudi pun portfolio mobilnih usluga za pripejd, postpejd i biznis korisnike, a na domaće tržište prvi je uveo BlackBerry® iz Vodafona. VIP je najveća grinfild investicija u Srbiji do sada, sa planiranom investicijom od ukupno 250 miliona evra u prvim godinama poslovanja. Na kraju septembra 2009. godine, VIP je imao skoro 1.100.000 aktivnih korisnika i zapošljavao preko 600 stručnjaka i menadžera. VIP je ekskluzivni strateški partner Vodafona u Srbiji.

Više informacija na: www.VIPmobile.rs

Mobilkom austria group

Članice mobilkom austria grupe, koja je deo Telekom Austria Grupe i pruža usluge mobilne komunikacije, su: mobilkom austria (Austrija), VIPnet (Hrvatska), Si.mobil (Slovenija), mobilkom liechenstein (Lihtenštajn), Mobiltel (Bugarska), VIP mobile (Srbija), VIP operator (Makedonija) i Velcom (Belorusija). Više od 8.600 zaposlenih u grupi brine o 18.5 miliona korisnika. Na kraju septembra 2009. godine mobilkom austria grupa je zabeležila prihode u iznosu od 2,422.7 miliona evra, dobit pre kamata i poreza (EBITDA) od 957.5 miliona evra, kao i operativnu dobit (EBIT) u iznosu od 122.9 miliona evra. mobilkom austria grupa se zalaže za inovacije, kako marketinške, tako i tehnološke. O njenoj inovativnosti svedoče: uvođenje prve GPRS mreže u svetskim okvirima u Austriji 2000. godine, uvođenje EDGE tehnologije, u čemu je bila prva kompanija u Sloveniji 2003. godine, prvo pokretanje UMTS mreže u Evropi i u Austriji 2002. godine, odnosno uvođenje prve evropske HSDPA 7.2 tehnologije u Austriji i Hrvatskoj početkom 2007. godine. Prenošenje znanja i iskustva između kompanija članica i tržišta na kojima rade, omogućava brži razvoj i uvođenje novih proizvoda i usluga unutar cele grupe. Od 2003. godine mobilkom austria grupa ima ugovor o partnerstvu sa Vodafonom.

Više informacija na: www.mobilkomaustriagroup.com

Kontakt

Dragana Roter
Rukovodilac korporativnih komunikacija
VIP mobile d.o.o.
Tel: 011 225 3010
Faks: 011 11 225 3002
E-pošta: d.roter@VIPmobile.rs

Maja Honda
External Communications Expert
VIP mobile
Tel: 011 225 3014
Faks: 011 11 225 3002
E-pošta: m.honda@VIPmobile.rs