Навигација

VIP стипендије

VIP mobile наставља са улагањем у будуће стручњаке у телекомуникацијама

Двадесет нових стипендија за трећу генерацију VIP студената

Пројекат „Буди VIP студент“ подржавају Министарство за телекомуникације и информационо друштво, универзитети и факултети са правом учешћа и бројне студентске организације. VIP mobile у трећу генерацију VIP студената улаже 120.000 евра.

Београд, 19. јануар 2010. - Конкурс за трећу генерацију стипендиста компаније VIP mobile у оквиру пројекта „Буди VIP студент” отворен је данас и трајаће до 20. фебруара 2010. године. Стручни жири ће, кроз три елиминационе фазе, крајем априла изабрати нових 20 VIP студената којима ће бити пружена прилика да у VIPу стекну и усаврше своје знање из области телекомуникација. Све информације о пројекту и формуларе за пријављивање студенти могу да преузму на сајту www.jasamVIP.rs

„Буди VIP студент“ је један од најсвеобухватнијих програма стипендирања у земљи који студентима нуди синергију теоријског знања и практичног рада, која није довољно заступљена у нашем образовном систему. У протекле две године, у оквиру пројекта „Буди VIP студент” стипендирано је 40 студената. Након завршене летње праксе, у VIPу их је запослено осам, док је петоро ангажовано на појединачним пројектима. VIP mobile у трећу генерацију VIP студената улаже 120.000 евра.

Право учешћа на конкурсу имају редовни студенти завршних година основних студија Електротехничког (Техничког), Математичког, Саобраћајног, Економског, Машинског и Факултета организационих наука Универзитета у Београду и сродних факултета државних универзитета у Нишу, Новом Саду и Крагујевцу, са просечном оценом 8 и више и одличним знањем енглеског језика и рада на рачунару. Најбољих 20 VIP студената добиће као награду плаћену школарину за прву годину мастер/докторских студија на матичном факултету, двомесечну плаћену летњу праксу у VIPу, путовање у Беч и посету централи мобилком аустриа групе и Телекома Аустриа, менторство сениор менаџера VIPа, као и VIP телефоне и СИМ картице.

У првој фази кандидати су у обавези да пошаљу CV, одговоре на три постављена питања и напишу есеј на енглеском језику на задату тему из области телекомуникација. У други круг пролази 60 студената са којима ће бити обављени индивидуални интервјуи, када се прави селекција 40 кандидата који пролазе у трећи, завршни круг. Након финалног викенда и оцене рада на вежбама и „студијама случаја” у трећем кругу, стручни жири ће прогласити 20 VIP стипендиста.

За избор кандидата задужени су стручњаци компаније VIP mobile на челу са председником УО Александром Шперлом, др Александар Нешковић са Електротехничког факултета, као и доц. Гаљина Огњанов са Економског факултета у Београду.

Додатно:

VIP

Од 1. децембра 2006. VIP, члан мобилком аустриа групе, обезбедио је лиценцу за GSM 900/1800 и УМТС мреже. VIP mobile нуди пун портфолио мобилних услуга за припејд, постпејд и бизнис кориснике, а на домаће тржиште први је увео BlackBerry® из Vodafona. VIP је највећа гринфилд инвестиција у Србији до сада, са планираном инвестицијом од укупно 250 милиона евра у првим годинама пословања. На крају септембра 2009. године, VIP је имао скоро 1.100.000 активних корисника и запошљавао преко 600 стручњака и менаџера. VIP је ексклузивни стратешки партнер Водафона у Србији.

Више информација на: www.VIPmobile.rs

Mobilkom austria group

Чланице мобилком аустриа групе, која је део Телеком Аустриа Групе и пружа услуге мобилне комуникације, су: мобилком аустриа (Аустрија), VIPnet (Хрватска), Si.mobil (Словенија), mobilkom liechenstein (Лихтенштајн), Mobiltel (Бугарска), VIP mobile (Србија), VIP operator (Македонија) и Velcom (Белорусија). Више од 8.600 запослених у групи брине о 18.5 милиона корисника. На крају септембра 2009. године мобилком аустриа група је забележила приходе у износу од 2,422.7 милиона евра, добит пре камата и пореза (EBITDA) од 957.5 милиона евра, као и оперативну добит (EBIT) у износу од 122.9 милиона евра. мобилком аустриа група се залаже за иновације, како маркетиншке, тако и технолошке. О њеној иновативности сведоче: увођење прве GPRS мреже у светским оквирима у Аустрији 2000. године, увођење EDGE технологије, у чему је била прва компанија у Словенији 2003. године, прво покретање УМТС мреже у Европи и у Аустрији 2002. године, односно увођење прве европске ХSDPA 7.2 технологије у Аустрији и Хрватској почетком 2007. године. Преношење знања и искуства између компанија чланица и тржишта на којима раде, омогућава бржи развој и увођење нових производа и услуга унутар целе групе. Од 2003. године мобилком аустриа група има уговор о партнерству сa Vodafonom.

Више информација на: www.mobilkomaustriagroup.com

Контакт

Драгана Ротер
Руководилац корпоративних комуникација
VIP mobile d.о.о.
Тел: 011 225 3010
Факс: 011 11 225 3002
Е-пошта: d.roter@VIPmobile.rs

Маја Хонда
External Communications Expert
VIP mobile
Тел: 011 225 3014
Факс: 011 11 225 3002
Е-пошта: m.honda@VIPmobile.rs