Navigacija

Stipendijski program Eurobank EFG

Poštovani,

U ime Eurobank EFG a.d. Beograd, Institute of International Education (IIE) sa zadovoljstvom objavljuje, po četvrti put zaredom, konkurs za stipendije namenjene najboljim studentima državnih univerziteta u Srbiji.

Stipendijski program Eurobank EFG ŠKOLARINE jedinstvena je inicijativa privatne banke koja podržava visoko obrazovanje u Srbiji, dodeljujući 100 stipendija u pojedinačnoj vrednosti od 1000 evra vrhunskim studentima. Eurobank EFG ŠKOLARINA deo je sveobuhvatnog programa korporativne društvene odgovornosti Banke pod nazivom „Investiramo u evropske vrednosti“. Cilj Banke je da isticanjem i nagrađivanjem talentovanih i uspešnih mladih ljudi doprinese napretku i opštem unapređenju društva.

Aplikanti treba da pohađaju jedan od sledećih državnih univerziteta u Srbiji:

  • Univerzitet u Beogradu;
  • Univerzitet u Novom Sadu;
  • Univerzitet u Nišu;
  • Univerzitet u Kragujevcu;
  • Univerzitet u Novom Pazaru;
  • Univerzitet umetnosti u Beogradu.

Pored toga, aplikanti treba da ispunjavaju i sledeće uslove:

  • pohađanje zavšne godine osnovnih / integrisanih studija ili status apsolventa, ostvareni po prvi put u akademskoj 2009–2010. godini;
  • prosečna ocena ostvarena tokom studiranja 9,50 i više;
  • aktivno učešće u vannastavnim aktivnostima;
  • aktivno interesovanje za razvoj društvene zajednice;
  • dobro poznavanje jednog ili više stranih jezika;
  • liderski potencijal, odlična sposobnost komunikacije.

Napomena: Studenti kojima je Eurobank EFG ŠKOLARINA dodeljena 2008/2009 godine nemaju pravo na ponovno prijavljivanje.

Rok za prijavljivanje je u toku i traje do 26. oktobra 2009.

Prispele prijave oceniće nezavisna međunarodna stručna komisija, na osnovu postignutih akademskih rezultata, angažovanosti u vannastavnim aktivnostima, poznavanja jednog ili više stranih jezika, liderskog potencijala i društvenog zalaganja aplikanata. Komisija će izabrati polufinaliste, koji će biti intervjuisani na engleskom jeziku.

Informacije o prijavama i pratećem materijalu u vezi sa donacijama Eurobank EFG u oblasti obrazovanja mogu se naći na zvaničnoj Intentet prezentaciji banke www.eurobankefg.rs.

Institut za međunarodno obrazovanje (IIE) jedna je od vodećih svetskih agencija koje se bave visokim obrazovanjem i stručnom razmenom na globalnom nivou. Osnovan 1919. godine kao nezavisna i neprofitna organizacija, Institut danas predstavlja nezaobilazan resurs za obrazovne radnike i ustanove širom sveta. Evropska kancelarija Instituta osnovana je 1990. godine. Sa sedištem u Budimpešti, ova kancelarija bavi se raznovrsnim vidovima visokog obrazovanja, rukovođenja stipendijama i testovima engleskog jezika u 30 evropskih zemalja.

Unapred zahvaljujemo na Vašoj pomoći u našem nastojanju da informacije o ovoj vrednoj nagradi stignu do što većeg broja studenata Vašeg fakulteta.

S poštovanjem,

Eurobank EFG Scholarship for the Best Students of Serbia
Institute of International Education (IIE)
European Office
Vigyázó Ferenc u. 4
1051 Budapest
Tel.: (+36-1) 472 22 83
Fax: (+36-1) 472 22 55
E-mail: eurobankefg-scholarship@iie.eu
Web: www.iie.eu;www.iie.org