Навигација

Стипендијски програм Еуробанк ЕФГ

Поштовани,

У име Еуробанк ЕФГ а.д. Београд, Институте оф Интернатионал Едуцатион (ИИЕ) са задовољством објављује, по четврти пут заредом, конкурс за стипендије намењене најбољим студентима државних универзитета у Србији.

Стипендијски програм Еуробанк ЕФГ ШКОЛАРИНЕ јединствена је иницијатива приватне банке која подржава високо образовање у Србији, додељујући 100 стипендија у појединачној вредности од 1000 евра врхунским студентима. Еуробанк ЕФГ ШКОЛАРИНА део је свеобухватног програма корпоративне друштвене одговорности Банке под називом „Инвестирамо у европске вредности“. Циљ Банке је да истицањем и награђивањем талентованих и успешних младих људи допринесе напретку и општем унапређењу друштва.

Апликанти треба да похађају један од следећих државних универзитета у Србији:

  • Универзитет у Београду;
  • Универзитет у Новом Саду;
  • Универзитет у Нишу;
  • Универзитет у Крагујевцу;
  • Универзитет у Новом Пазару;
  • Универзитет уметности у Београду.

Поред тога, апликанти треба да испуњавају и следеће услове:

  • похађање завшне године основних / интегрисаних студија или статус апсолвента, остварени по први пут у академској 2009–2010. години;
  • просечна оцена остварена током студирања 9,50 и више;
  • активно учешће у ваннаставним активностима;
  • активно интересовање за развој друштвене заједнице;
  • добро познавање једног или више страних језика;
  • лидерски потенцијал, одлична способност комуникације.

Напомена: Студенти којима је Еуробанк ЕФГ ШКОЛАРИНА додељена 2008/2009 године немају право на поновно пријављивање.

Рок за пријављивање је у току и траје до 26. октобра 2009.

Приспеле пријаве оцениће независна међународна стручна комисија, на основу постигнутих академских резултата, ангажованости у ваннаставним активностима, познавања једног или више страних језика, лидерског потенцијала и друштвеног залагања апликаната. Комисија ће изабрати полуфиналисте, који ће бити интервјуисани на енглеском језику.

Информације о пријавама и пратећем материјалу у вези са донацијама Еуробанк ЕФГ у области образовања могу се наћи на званичној Интентет презентацији банке www.еуробанкефг.рс.

Институт за међународно образовање (ИИЕ) једна је од водећих светских агенција које се баве високим образовањем и стручном разменом на глобалном нивоу. Основан 1919. године као независна и непрофитна организација, Институт данас представља незаобилазан ресурс за образовне раднике и установе широм света. Европска канцеларија Института основана је 1990. године. Са седиштем у Будимпешти, ова канцеларија бави се разноврсним видовима високог образовања, руковођења стипендијама и тестовима енглеског језика у 30 европских земаља.

Унапред захваљујемо на Вашој помоћи у нашем настојању да информације о овој вредној награди стигну до што већег броја студената Вашег факултета.

С поштовањем,

Eurobank EFG Scholarship for the Best Students of Serbia
Institute of International Education (IIE)
European Office
Vigyázó Ferenc u. 4
1051 Budapest
Tel.: (+36-1) 472 22 83
Fax: (+36-1) 472 22 55
E-mail: eurobankefg-scholarship@iie.eu
Web: www.iie.eu;www.iie.org