Navigacija

Ministar Obradović: Uspešan početak brucoši

Žarko Obradović

BEOGRAD - Ministar prosvete Žarko Obradović poželo je danas brucošima Elektrotehničkog fakulteta u Beogradu uspešan početak akademske godine i poručio im da su izabrali "najbolji, najjjači i najteži" fakultet.

Na svečanom prvom času u punom amfitetaru ETF-a, Obradović je brucošima poručio da ne odustaju, kao i da u životu pobeđuju uporni a ne najbolji.

Ministar prosvete je rekao da ETF upisuju najuspesniji srednjoškolci, ali da će dužina studiranja zavisiti isključivo od uloženog truda i rada studenata, kao i od njihove upornosti.

Obradović je rekao da se nada da studenti neće dolaziti kod njega jer bi u tom slučaju bio u pitanju studentski protest.

Dekan ETF-a Miodrag Popović rekao je da je taj fakultet ugledna univerzitetska ustanova koja je decembra prošle godina obeležila 60 godina postojanja i poručio studentima da je diploma tog fakulteta cenjena.

"Trudite se da obaveze ispunjavate na vreme. Učite principe a ne detalje. Tako ćete biti dobri inženjeri", rekao je Popović brucošima uz želju da uspešno studiraju u narednim godinama.

U skladu sa tradicijom, kako je naveo dekan ETF-a, ta ustanova novčano će nagraditi najbolje kandidate na prijemnom ispitu iz matematike, informatike i fizike dodelom bonova za kupovinu udžbenika za prvu godinu studija.

Govoreći o fakultetu, Popović je rekao da na ETF-u radi 85 nastavnika, oko 70 saradnika i oko 80 administrativno-tehničkog osoblja.

Prema rečima dekana ETF-a, na tom fakultetu do sada je diplomiralo 17.500 studenata, više od 2.000 završilo je magistarske studije, a 570 je doktora nauka.

Svečani prvi čas održan je u renoviranom amfiteatru, a prema rečima Popovića, fakultet nabavlja modernu opremu a u planu je da iduće godine bude renoviran i drugi amfitetar.

Članak preuzet sa sajta Novosti