Навигација

Mинистар Обрадовић: Успешан почетак бруцоши

Жарко Обрадовић

БЕОГРАД - Министар просвете Жарко Обрадовић пожело је данас бруцошима Електротехничког факултета у Београду успешан почетак академске године и поручио им да су изабрали "најбољи, најјјачи и најтежи" факултет.

На свечаном првом часу у пуном амфитетару ЕТФ-а, Обрадовић је бруцошима поручио да не одустају, као и да у животу побеђују упорни а не најбољи.

Министар просвете је рекао да ЕТФ уписују најуспеснији средњошколци, али да ће дужина студирања зависити искључиво од уложеног труда и рада студената, као и од њихове упорности.

Обрадовић је рекао да се нада да студенти неће долазити код њега јер би у том случају био у питању студентски протест.

Декан ЕТФ-а Миодраг Поповић рекао је да је тај факултет угледна универзитетска установа која је децембра прошле година обележила 60 година постојања и поручио студентима да је диплома тог факултета цењена.

"Трудите се да обавезе испуњавате на време. Учите принципе а не детаље. Тако ћете бити добри инжењери", рекао је Поповић бруцошима уз жељу да успешно студирају у наредним годинама.

У складу са традицијом, како је навео декан ЕТФ-а, та установа новчано ће наградити најбоље кандидате на пријемном испиту из математике, информатике и физике доделом бонова за куповину уџбеника за прву годину студија.

Говорећи о факултету, Поповић је рекао да на ЕТФ-у ради 85 наставника, око 70 сарадника и око 80 административно-техничког особља.

Према речима декана ЕТФ-а, на том факултету до сада је дипломирало 17.500 студената, више од 2.000 завршило је магистарске студије, а 570 је доктора наука.

Свечани први час одржан је у реновираном амфитеатру, а према речима Поповића, факултет набавља модерну опрему а у плану је да идуће године буде реновиран и други амфитетар.

Чланак преузет са сајта Новости