Navigacija

Počnite sa praktičnom upotrebom RISC-V procesora – uvod u RISC-V hakaton Srbija 2023

Vreme 15. maj 2023. 11:00 - 12:00
Predavač Dekan Inženjerskog centra - Ruppin Academic Centra, prof. Freddy Gabbay
Organizator Ruppin Academic center, Izrael, u saradnji sa Veriest Venture Serbia
Mesto Elektrotehnički fakultet Beograd - amfiteatar 65

Apstrakt predavanja:

Cilj predavanja biće objasniti studentima kako mogu iskoristiti svoje poznavanje digitalnog VLSI dizajna za akceleraciju mašinskog učenja. Studenti će nakon predavanja biti u prilici i da praktično isprobaju svoja znanja u daljem toku priprema za hakaton i samog hakatona koji je planiran za jesen. Hakaton zadaci će se raditi na FPGA pločama sa RISC-V procesorom i postojećim referentnim dizajnom koji zatim treba prilagoditi zahtevima zadatka.

Prof. Fredi, koji je i osmislio hakaton, ispričaće više o neophodnom predznanju, radionicama koje će prethoditi hakatonu i o tome koje sve dobrobiti studenti mogu da očekuju od učešća u ovom događaju.

O kompaniji:

Veriest Venture Serbia je kompanija koja se bavi pružanjem ekspertskih usluga u industriji čipova - dizajn i verifikacija čipova, kao i razvojem softvera za klijente.

Kompanija u Srbiji već više od deset godina veruje i podržava lokalnu industriju i domaće talente, te svojim angažmanom obezbeđuje nova radna mesta za studente tehničkih nauka. Studentima pružaju priliku da se pripreme za prave izazove u industriji kroz specifične treninge, prakse, mentorstvo starijih kolega, kao i konsultacije pri izboru i izradi master teze u oblastima u kojima žele da se razvijaju.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/496/image001-3.png