Навигација

Почните са практичном употребом RISC-V процесора – увод у RISC-V хакатон Србија 2023

Време15. мај 2023. 11:00 - 12:00
ПредавачДекан Инжењерског центра - Ruppin Academic Centra, prof. Freddy Gabbay
ОрганизаторRuppin Academic center, Израел, у сарадњи са Veriest Venture Serbia
МестоЕлектротехнички факултет Београд - амфитеатар 65

Апстракт предавања:

Циљ предавања биће објаснити студентима како могу искористити своје познавање дигиталног VLSI дизајна за акцелерацију машинског учења. Студенти ће након предавања бити у прилици и да практично испробају своја знања у даљем току припрема за хакатон и самог хакатона који је планиран за јесен. Хакатон задаци ће се радити на FPGA плочама са RISC-V процесором и постојећим референтним дизајном који затим треба прилагодити захтевима задатка.

Проф. Фреди, који је и осмислио хакатон, испричаће више о неопходном предзнању, радионицама које ће претходити хакатону и о томе које све добробити студенти могу да очекују од учешћа у овом догађају.

О компанији:

Veriest Venture Serbia је компанија која се бави пружањем експертских услуга у индустрији чипова - дизајн и верификација чипова, као и развојем софтвера за клијенте.

Компанија у Србији већ више од десет година верује и подржава локалну индустрију и домаће таленте, те својим ангажманом обезбеђује нова радна места за студенте техничких наука. Студентима пружају прилику да се припреме за праве изазове у индустрији кроз специфичне тренинге, праксе, менторство старијих колега, као и консултације при избору и изради мастер тезе у областима у којима желе да се развијају.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/496/image001-3.png