Navigacija

How Foursquare Builds a Geospatial Movements Data Pipeline and Product

Vreme 25. april 2023. 12:15
Predavač Gabriel Durkin, Ilija Duni
Organizator Foursquare
Mesto Sala 61

Dragi studenti,
u okviru niza predavanja o analizi velikih količina podataka, naša Laboratorija za obradu podataka Big Data Innovation Hub, ugostiće u utorak, 25. aprila 2023. u terminu od 12:15, u sali 61 (prizemlje ETF), Gabriela Durkina, direktora Data Science tima u svetski poznatoj kompaniji Foursquare, koji će održati predavanje How Foursquare Builds a Geospatial Movements Data Pipeline and Product.

Koji algoritmi i tehnologije se koriste za pretvaranje milijardi dnevnih GPS podataka u mape interakcija miliona korisnika sa fizičkim lokacijama širom sveta? Kako se vodi računa o privatnosti korisnika? Odgovore na ova i mnoga druga pitanja o izazovima razvoja, naučenim lekcijama i planovima za budućnosti, saznaćete na predavanju.

Gabriel Durkin vodi Movements Engine tim, koji se sastoji od naučnika i inženjera iz SAD i Srbije. Gabriel je radio u NASA-i na razvoju kvantnih računara, a nakon toga je u kompaniji Uber osnovao geospatial intelligence tim. 

O kompaniji:
Foursquare je softverska kompanija iz Njujorka osnovana 2009, koja razvija sopstveni geolokacijski proizvod za partnere kao što su Apple, Microsoft i Amazon. Sa preko 400 zaposlenih širom sveta, Foursquare ubrzano širi tim u Srbiji i nudi mladim inženjerima rad na nekim od najizazovnijih geolokacijskih problema današnjice https://location.foursquare.com/company/careers/view-all/#engineering Uvodnu reč daće Ilija Duni, direktor kompanije Foursquare u Srbiji.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/494/FOURSQUARE_No-Outline__1_.png