Навигација

How Foursquare Builds a Geospatial Movements Data Pipeline and Product

Време25. април 2023. 12:15
ПредавачГабриел Дуркин, Илија Дуни
ОрганизаторFoursquare
МестоСала 61

Драги студенти,
у оквиру низа предавања о анализи великих количина података, наша Лабораторија за обраду података Big Data Innovation Hub, угостиће у уторак, 25. априла 2023. у термину од 12:15, у сали 61 (приземље ЕТФ), Габриела Дуркина, директора Data Science тима у светски познатој компанији Foursquare, који ће одржати предавање How Foursquare Builds a Geospatial Movements Data Pipeline and Product.

Који алгоритми и технологије се користе за претварање милијарди дневних GPS података у мапе интеракција милиона корисника са физичким локацијама широм света? Како се води рачуна о приватности корисника? Одговоре на ова и многа друга питања о изазовима развоја, наученим лекцијама и плановима за будућности, сазнаћете на предавању.

Габриел Дуркин води Movements Engine тим, који се састоји од научника и инжењера из САД и Србије. Габриел је радио у НАСА-и на развоју квантних рачунара, a након тога је у компанији Uber основао geospatial intelligence тим. 

О компанији:
Foursquare је софтверска компанија из Њујорка основана 2009, која развија сопствени геолокацијски производ за партнере као што су Apple, Microsoft и Amazon. Са преко 400 запослених широм света, Foursquare убрзано шири тим у Србији и нуди младим инжењерима рад на неким од најизазовнијих геолокацијских проблема данашњице https://location.foursquare.com/company/careers/view-all/#engineering Уводну реч даће Илија Дуни, директор компаније Foursquare у Србији.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/494/FOURSQUARE_No-Outline__1_.png