Navigacija

Prediktivna analitika sa ESP pumpama

Vreme 31. maj 2021. 16:00
Predavač Branko Kovač, glavni specijalista za Data Science
Organizator NIS: NTC NIS-NAFTAGAS d.o.o. Novi Sad

Apstrakti predavanja:

Tradicionalne metode održavanja opreme i mašina u industriji podrazumevaju servisiranje u unapred određenim vremenskim intervalima. Ove metode, iako obezbeđuju relativno stabilan rad proizvodnih sistema, rezultuju povremenim nepredviđenim kvarovima, povećanim troškovima i gubitku profita. Prediktivno održavanje bazirano na metodama mašinskog učenja donosi unapređenja metoda održavanja uređaja i opreme, a posledično i značajne uštede na strani operativnih troškova i sveukupnog profita.

Ova prezentacija će se baviti time šta su prediktivno održavanje i analitika, koje metode mašinskog učenja su primenljive prilikom rešavanja problema prediktivnog održavanja, i na primeru održavanja električnih potapajućih pumpi pokazati kako izgleda proces realizacije ovakvog projekta, izrađene prototipe i dobijene rezultate.

Link za pristup: 
Join Skype Meeting
Try Skype Web App

O kompaniji:

NIS Grupa je jedan od najvećih vertikalno integrisanih energetskih sistema u Jugoistočnoj Evropi.

Osnovne delatnosti su istraživanje, proizvodnja i prerada nafte i prirodnog gasa, promet širokog asortimana naftnih i gasnih derivata, kao i realizacija projekata u oblasti petrohemije i energetike. Sedište NIS-a i glavni proizvodni kapaciteti nalaze se u Republici Srbiji: naftna i gasna nalazišta, Rafinerija nafte Pančevo, skladišta, kao i mreža benzinskih stanica.

Osim u Srbiji, NIS delatnost razvija i u regionu Balkana. Regionalna ekspanzija odvija se u dva osnovna pravca – na polju istraživanja i proizvodnje nafte i gasa (u Rumuniji i Bosni i Hercegovini) i kroz razvoj maloprodajne mreže (u Bugarskoj, Bosni i Hercegovini i Rumuniji). NIS na tržištu Balkana upravlja mrežom od preko 400 benzinskih stanica u dva brenda – NIS Petrol i premijum brend GAZPROM. Pored toga, NIS je aktivan i na polju trgovine električnom energijom gde je, pored tržišta Srbije, prisutan i na tržištima Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Rumunije, Slovenije i Mađarske.

*predviđeno trajanje predavanja je 45 minuta + 15 minuta za pitanja studenata
*mesto predavanja se usaglašava u zavisnosti od raspoloživih sala i termina predavanja