Навигација

Предиктивна аналитика са ESP пумпама

Време31. мај 2021. 16:00
ПредавачБранко Ковач, главни специјалиста за Data Science
ОрганизаторНИС: НТЦ НИС-НАФТАГАС д.о.о. Нови Сад

Апстракти предавања:

Традиционалне методе одржавања опреме и машина у индустрији подразумевају сервисирање у унапред одређеним временским интервалима. Ове методе, иако обезбеђују релативно стабилан рад производних система, резултују повременим непредвиђеним кваровима, повећаним трошковима и губитку профита. Предиктивно одржавање базирано на методама машинског учења доноси унапређења метода одржавања уређаја и опреме, а последично и значајне уштеде на страни оперативних трошкова и свеукупног профита.

Ова презентација ће се бавити тиме шта су предиктивно одржавање и аналитика, које методе машинског учења су применљиве приликом решавања проблема предиктивног одржавања, и на примеру одржавања електричних потапајућих пумпи показати како изгледа процес реализације оваквог пројекта, израђене прототипе и добијене резултате.

Линк за приступ: 
Join Skype Meeting
Try Skype Web App

О компанији:

НИС Група је један од највећих вертикално интегрисаних енергетских система у Југоисточној Европи.

Основне делатности су истраживање, производња и прерада нафте и природног гаса, промет широког асортимана нафтних и гасних деривата, као и реализација пројеката у области петрохемије и енергетике. Седиште НИС-а и главни производни капацитети налазе се у Републици Србији: нафтна и гасна налазишта, Рафинерија нафте Панчево, складишта, као и мрежа бензинских станица.

Осим у Србији, НИС делатност развија и у региону Балкана. Регионална експанзија одвија се у два основна правца – на пољу истраживања и производње нафте и гаса (у Румунији и Босни и Херцеговини) и кроз развој малопродајне мреже (у Бугарској, Босни и Херцеговини и Румунији). НИС на тржишту Балкана управља мрежом од преко 400 бензинских станица у два бренда – НИС Петрол и премијум бренд ГАЗПРОМ. Поред тога, НИС је активан и на пољу трговине електричном енергијом где је, поред тржишта Србије, присутан и на тржиштима Босне и Херцеговине, Црне Горе, Румуније, Словеније и Мађарске.

*предвиђено трајање предавања је 45 минута + 15 минута за питања студената
*место предавања се усаглашава у зависности од расположивих сала и термина предавања