Navigacija

Prezentacija firme i takmičenja SMARTUP

Vreme 19. april 2021. 12:15
Predavač Ksenija Karić, Pavle Cicmil, Marina Obrenović
Organizator Schneider Electric
Mesto Elektrotehnički fakultet: Amfiteatar 65

Apstrakt predavanja:

Zbog epidemiloške situacije, imamo ograničen broj posetilaca, svi zainteresovani se mogu prijaviti preko forme, koja se nalazi na linku: https://forms.gle/NWNR2DvYJZ2uqnvN9  Pozivamo sve zainteresovane studente sa modula energetike da se prijave, i tako steknu uvid u kompaniju, kao i u takmičenje koje je planirano za sredinu maja.

O kompaniji:

Mi u kompaniji Schneider verujemo da je pristup energiji i digitalnom svetu osnovno ljudsko pravo. Podstičemo sve da maksimalno iskoriste svoju energiju i resurse, u skladu sa našim sloganom Life Is On svuda, za svakoga, u svakom trenutku.

Obezbeđujemo digitalna rešenja u oblasti energetike i automatizacije u cilju efikasnosti i održivosti. Kombinujemo vodeće svetske tehnologije, automatizaciju u realnom vremenu, softvere i usluge u domenu energetike u integrisanim rešenjima za domaćinstva, zgrade, data centre, infrastrukturu i industriju.

U Srbiji se nalazi Schneider Electric Razvojni centar za istraživanje, razvoj i inženjering softvera u oblasti upravljanja elektroenergetskim sistemima, jedinstven u svetu. Razvojni centar, koji je od 2019. godine deo Schneider Electric kompanije, okuplja preko 1000 stručnjaka iz oblasti energetike i računarstva i ima višegodišnju saradnju sa univerzitetima, elektrodistributivnim kompanijama, proizvođačima električne energije  i IT integratorima širom sveta.