Navigacija

Why Go and Microservices? The Story Behind Vroom’s Back End Infrastructure

Vreme 15. april 2021. 18:00
Mesto ZOOM platforma

Dragi studenti,

u četvrtak, 15. aprila 2021. u terminu od 18 do 19 časova, održaće se predavanje na temu „Why Go and Microservices? The Story Behind Vroom’s Back End Infrastructure”, na kome će govoriti Igor Nodelman, direktor Back End Engineering tima u kompaniji "Vroom".

Tokom predavanja ćete saznati koji su razlozi za izbor programskog jezika Go i mikroservisne arhitekture kao osnove za razvoj Back End sistema u Vroom-u. Igor će se dotaći sličnosti i razlika sa programskim jezikom C++, kao i sa monolitnim sistemskim paradigmama. Biće reči o izazovima tokom implementacije, naučenim lekcijama, kao i o tome u kom pravcu će se platforma kretati u budućnosti. Igor će se na kratko dotaći i razloga za izbor tehnologija kao sto su Kafka, Kubernetes i GraphQL.

Igor Nodelman rođen je u Belorusiji, a neposredno pre raspada Sovjetskog Saveza seli se sa porodicom u Izrael. Diplomu softverskog inženjera stekao je na Univerzitetu Bar-Ilan, a MBA na Univerzitetu u Tel-Avivu. Igor je proveo deset godina u firmi Nice Systems, jednoj od najvećih tehnoloških kompanija u Izraelu.

Vroom, public kompanija iz Njujorka, je pandan Amazonu u trgovini polovnim automobilima, odnosno platforma za beskontaktnu kupovinu i prodaju vozila preko interneta. Vroom je u januaru 2021. kupio Vast, jedan od prvih tehnoloških startapa u Srbiji, i nastavlja da širi domaći tim. Uvodnu reč daće Ilija Duni, direktor kompanije Vast.


Predavanje će se održati putem linka https://vast.zoom.us/j/99153758242?pwd=YllrV2pvZmJ1bXZobGxCTzA0V1VpUT09 na platformi Zoom https://zoom.us/download.