Навигација

Why Go and Microservices? The Story Behind Vroom’s Back End Infrastructure

Време15. април 2021. 18:00
МестоZOOM платформа

Драги студенти,

у четвртак, 15. априла 2021. у термину од 18 до 19 часова, одржаће се предавање на тему „Why Go and Microservices? The Story Behind Vroom’s Back End Infrastructure”, на коме ће говорити Игор Ноделман, директор Back End Engineering тима у компанији "Vroom".

Током предавања ћете сазнати који су разлози за избор програмског језика Go и микросервисне архитектуре као основе за развој Back End система у Vroom-у. Игор ће се дотаћи сличности и разлика са програмским језиком C++, као и са монолитним системским парадигмама. Биће речи о изазовима током имплементације, наученим лекцијама, као и о томе у ком правцу ће се платформа кретати у будућности. Игор ће се на кратко дотаћи и разлога за избор технологија као сто су Kafka, Kubernetes i GraphQL.

Игор Ноделман рођен је у Белорусији, а непосредно пре распада Совјетског Савеза сели се са породицом у Израел. Диплому софтверског инжењера стекао је на Универзитету Бар-Илан, а МБА на Универзитету у Тел-Авиву. Игор је провео десет година у фирми Nice Systems, једној од највећих технолошких компанија у Израелу.

Vroom, public компанија из Њујорка, је пандан Амазону у трговини половним аутомобилима, односно платформа за бесконтактну куповину и продају возила преко интернета. Vroom је у јануару 2021. купио Vast, један од првих технолошких стартапа у Србији, и наставља да шири домаћи тим. Уводну реч даће Илија Дуни, директор компаније Vast.


Предавање ће се одржати путем линка https://vast.zoom.us/j/99153758242?pwd=YllrV2pvZmJ1bXZobGxCTzA0V1VpUT09 на платформи Zoom https://zoom.us/download.