Navigacija

Big Data Pipeline - Podaci kao osnova za razvoj AI aplikacija

Vreme 18. novembar 2020. 12:00

Dragi studenti, 

 

u sredu, 18. novembra 2020. u terminu od 12 do 13 časova, održaće se predavanje na temu „Big Data Pipeline - Podaci kao osnova za razvoj AI aplikacija“ koje će držati kolega Slobodan Tarbuk, direktor Vast Back End Engineering tima.   


Na predavanju ćete saznati kako je Vast dizajnirao sistem za automatsku agregaciju struktuiranih i nestruktuiranih podataka o automobilima i nekretninama sa interneta. Zatim, kako funkcionišu sistemi koji prikupljene podatke i slike u realnom vremenu osvežavaju, normalizuju, klasifikuju, indeksiraju i serviraju korisnicima za pretragu sa jedne strane, dok ih sa druge strane čuvaju u formi Big Data setova, kao osnovu za razvoj AI aplikacija.

Uvodnu reč daće Ilija Duni, direktor kompanije Vast.


Predavanje će se održati putem linka na platformi Zoom

Ukoliko nemate instaliran klijent, potražite ga na: https://zoom.us/download.

O kompaniji Vast


Prikupljajući i analizirajući podatke od svog osnivanja 2005. godine, Vast je postao vodeća kompanija na poljima vertikalne pretrage, Big Data tehnologija i veštačke inteligencije. Proizvode koje kompanija razvija za tržišta trgovine automobilima, CarStory, i trgovine nekretninama HomeStory, koriste neke od najvećih Global 2000 kompanija.

Kompanija Vast ima sedišta u Beogradu i Austinu, i broji preko 160 zaposlenih. Koncept rada je all remote, što znači da svi članovi tima rade na daljinu, od kuće ili sa nekog drugog mesta, a u zajedničkim prostorijama se sastajemo i družimo, uz radne sesije i timske sastanke. Trenutno je u kompaniji otvorena Back End Developer pozicija.