Навигација

Big Data Pipeline - Подаци као основа за развој AI апликација

Време18. новембар 2020. 12:00

Драги студенти, 

 

у среду, 18. новембра 2020. у термину од 12 до 13 часова, одржаће се предавање на тему „Big Data Pipeline - Подаци као основа за развој AI апликација“ које ће држати колега Слободан Тарбук, директор Vast Back End Engineering тима.   


На предавању ћете сазнати како је Vast дизајнирао систем за аутоматску агрегацију структуираних и неструктуираних података о аутомобилима и некретнинама са интернета. Затим, како функционишу системи који прикупљене податке и слике у реалном времену освежавају, нормализују, класификују, индексирају и сервирају корисницима за претрагу са једне стране, док их са друге стране чувају у форми Big Data сетова, као основу за развој AI апликација.

Уводну реч даће Илија Дуни, директор компаније Vast.


Предавање ће се одржати путем линка на платформи Zoom

Уколико немате инсталиран клијент, потражите га на: https://zoom.us/download.

О компанији Vast


Прикупљајући и анализирајући податке од свог оснивања 2005. године, Vast је постао водећа компанија на пољима вертикалне претраге, Big Data технологија и вештачке интелигенције. Производе које компанија развија за тржиштa трговине аутомобилима, CarStory, и трговине некретнинама HomeStory, користе неке од највећих Global 2000 компанија.

Компанија Vast има седишта у Београду и Аустину, и броји преко 160 запослених. Концепт рада је all remote, што значи да сви чланови тима раде на даљину, од куће или са неког другог места, а у заједничким просторијама се састајемо и дружимо, уз радне сесије и тимске састанке. Тренутно је у компанији отворена Back End Developer позиција.