Navigacija

Studentske prakse i aktivnosti za studente ETFa u avioindustriji - kompanija Prince Aviation

Vreme 09. maj 2019. 18:00
Predavač Aleksandra Nikolić, Nikola Slatki, Stanko Pavlović
Organizator Prince Aviation d.o.o.
Mesto sala 55

Apstrakt predavanja:

  • Upoznavanje studenata sa kompanijom, njenim divizijama i poslovanjem, sa posebnim osvrtom na održavanje vazduhoplova (nivoima održavanja za koje je kompanija ovlašćena, opisom aktivnosti održavanja, modernizacije i modifikacija koje se sprovode).
  • Prezentovanje projekata modifikacije elektro sistema različitih tipova vazduhoplova, sprovedenih od strane inženjera kompanije Prince Aviation.
  • Upoznavanje studenata sa mogućnostima organizovanja studentske prakse, ali i karijere elektro inženjera u vazduhoplovstvu uopšte.

O kompaniji:

Kompanija Prince Aviation osnovana je 1990. godine u cilju pružanja usluga vanrednog avio prevoza (avio taksi) flotom poslovnih aviona. Danas kompanija rasolaže flotom mlaznih aviona, i jedina je u regionu koja obavlja i interkontinentalni avio saobraćaj avionima poslovne avijacije. Za potrebe realizacije ove vrste avio transorta, kompanija raspolaže sopstvenim operativnim centrom, dispečerskim centrom i zapošljava kapetane, kopilote i stjuardese za sve tipove aviona u svojoj floti.

Od 1992. godine, kompanija se bavi obukom pilota, od početnih dozvola – ovlašćenja, pa sve do sticanja dozvole profesionalnih – saobraćajnih pilota. Takođe, pilotska škola uključuje i osposobljavanje pilota za određene tipove vazduhoplova.

Od 2007. godine Prince Aviation je ovlašćen od strane domaćih vazduhoplovnih vlasti (Direktorat civilnog vazduhoplovstva Republike Srbije) a od 2012. godine i od strane evropskih vazduhoplovnih vlasti (EASA) za održavanje vazduhollova, i to kompletno linijsko i bazno održavanje velikog broja različitih tipova mlaznih aviona poslovne avijacije (Cessna 5- familija aviona, Cessna model 650), linijsko održavanje aviona Dassault Falcon 2000LXS, kao i održavanje jednomotornih i dvomotornih klipnih aviona i održavanje turboelisnih aviona (Socata TBM 700). Aktivnosti održavanja kompanije Prince Aviation takođe uključuju i održavanje motora i elektro komponenti, kao i modifikacije i modernizacije strukture i sistema vazduhoplova.