Навигација

Студентске праксе и активности за студенте ЕТФа у авиоиндустрији - компанија Prince Aviation

Време09. мај 2019. 18:00
ПредавачАлександра Николић, Никола Слатки, Станко Павловић
ОрганизаторPrince Aviation d.o.o.
Местосала 55

Апстракт предавања:

  • Упознавање студената са компанијом, њеним дивизијама и пословањем, са посебним освртом на одржавање ваздухоплова (нивоима одржавања за које је компанија овлашћена, описом активности одржавања, модернизације и модификација које се спроводе).
  • Презентовање пројеката модификације електро система различитих типова ваздухоплова, спроведених од стране инжењера компаније Prince Aviation.
  • Упознавање студената са могућностима организовања студентске праксе, али и каријере електро инжењера у ваздухопловству уопште.

О компанији:

Компанија Prince Aviation основана је 1990. године у циљу пружања услуга ванредног авио превоза (авио такси) флотом пословних авиона. Данас компанија расолаже флотом млазних авиона, и једина је у региону која обавља и интерконтинентални авио саобраћај авионима пословне авијације. За потребе реализације ове врсте авио трансорта, компанија располаже сопственим оперативним центром, диспечерским центром и запошљава капетане, копилоте и стјуардесе за све типове авиона у својој флоти.

Од 1992. године, компанија се бави обуком пилота, од почетних дозвола – овлашћења, па све до стицања дозволе професионалних – саобраћајних пилота. Такође, пилотска школа укључује и оспособљавање пилота за одређене типове ваздухоплова.

Од 2007. године Prince Aviation је овлашћен од стране домаћих ваздухопловних власти (Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије) а од 2012. године и од стране европских ваздухопловних власти (EASA) за одржавање ваздухоллова, и то комплетно линијско и базно одржавање великог броја различитих типова млазних авиона пословне авијације (Cessna 5- фамилија авиона, Cessna модел 650), линијско одржавање авиона Dassault Falcon 2000LXS, као и одржавање једномоторних и двомоторних клипних авиона и одржавање турбоелисних авиона (Socata TBM 700). Активности одржавања компаније Prince Aviation такође укључују и одржавање мотора и електро компoненти, као и модификације и модернизације структуре и система ваздухоплова.