Navigacija

Primena mašinskog učenja u biznisu (maloprodaja, telekomunikacije, bankarstvo)

Vreme 18. decembar 2018. 16:00
Predavač Jela Spasić, Filip Jekić
Organizator ASW Inženjering d.o.o
Mesto Zgrada Elektrotehničkog fakulteta, sala 57

Apstrakt predavanja:

Polazeći od podataka koje su naši informacioni sistemi generisali dugi niz godina, uspeli smo da napravimo pravu revoluciju primenjujući najnovije algoritme mašinskog učenja. Upotrebom neuronskih mreža i metode pojačanih gradijenata (Gradient Boosting) rešili smo neke od najvećih izazova u oblasti telekomunikacija, bankarstva i maloprodajnog biznisa.

Na predavanju će biti prezentovane metode i rezultati primene algoritama predikcije, optimizacije cena i personalizovane prodaje na primeru vodeće kompanije maloprodajnog biznisa u regionu.

 

O kompaniji:

ASW Inženjering osnovan je 1990. godine u Sarajevu, Bosna i Hercegovina, a nastupa kao kompanija koja nudi proizvode i usluge u oblasti informacionih tehnologija. Od maja 1992. preduzeće nastavlja svoje poslovanje u Beogradu.

Skoro tri decenije ASW Inženjering plasira sopstvene proizvode u oblasti informacionih tehnologija i realizuje složene projekte, da bi odgovorio raznovrsnim potrebama svojih korisnika. Naših 60 inženjera, IT stručnjaka, razvija savremena i kompletna softverska rešenja. Naša delatnost takođe podrazumeva i savetovanje i optimizaciju organizovanja poslovnih procesa, sve sa ciljem unapređenja poslovanja i pospešenja poslovnih rezultata klijenta.

Kvalitet i prilagodljivost naših rešenja, kao i podrška pri eksploataciji sistema, omogućili su nam saradnju sa više od 100 kompanija iz različitih grana industrije, i pružili priliku da razvijamo svoj proizvodni portfolio kroz implementaciju kompleksnih informacionih sistema.

Zahvaljujući dugogodišnjem iskustvu i ekspertizi, ASW Inženjeringsvojim klijentima može da ponudi: isporuku sopstvenih proizvoda, usklađivanje rešenja sa zahtevima i potrebama korisnika, izradu rešenja po principu „ključ u ruke“ na osnovu podnete specifikacije klijenta, integraciju kompleksnih sistema, kao i podršku i održavanje informacionih sistema.