Навигација

Примена машинског учења у бизнису (малопродаја, телекомуникације, банкарство)

Време18. децембар 2018. 16:00
ПредавачЈела Спасић, Филип Јекић
ОрганизаторASW Inženjering d.o.o
МестоЗграда Електротехничког факултета, сала 57

Апстракт предавања:

Полазећи од података које су наши информациони системи генерисали дуги низ година, успели смо да направимо праву револуцију примењујући најновије алгоритме машинског учења. Употребом неуронских мрежа и методе појачаних градијената (Gradient Boosting) решили смо неке од највећих изазова у области телекомуникација, банкарства и малопродајног бизниса.

На предавању ће бити презентоване методе и резултати примене алгоритама предикције, оптимизације цена и персонализоване продаје на примеру водеће компаније малопродајног бизниса у региону.

 

О компанији:

ASW Inženjering основан је 1990. године у Сарајеву, Босна и Херцеговина, а наступа као компанија која нуди производе и услуге у области информационих технологија. Од маја 1992. предузеће наставља своје пословање у Београду.

Скоро три деценије ASW Inženjering пласира сопствене производе у области информационих технологија и реализује сложене пројекте, да би одговорио разноврсним потребама својих корисника. Наших 60 инжењера, ИТ стручњака, развија савремена и комплетна софтверска решења. Наша делатност такође подразумева и саветовање и оптимизацију организовања пословних процеса, све са циљем унапређења пословања и поспешења пословних резултата клијента.

Квалитет и прилагодљивост наших решења, као и подршка при експлоатацији система, омогућили су нам сарадњу са више од 100 компанија из различитих грана индустрије, и пружили прилику да развијамо свој производни портфолио кроз имплементацију комплексних информационих система.

Захваљујући дугогодишњем искуству и експертизи, ASW Inženjeringсвојим клијентима може да понуди: испоруку сопствених производа, усклађивање решења са захтевима и потребама корисника, израду решења по принципу „кључ у руке“ на основу поднете спецификације клијента, интеграцију комплексних система, као и подршку и одржавање информационих система.