Navigacija

Od inženjera do nezavisnog poslovnog konsultanta

Vreme 02. jun 2018. 12:00
Predavač Dr. Jelena Vučetić
Mesto Amfiteatar 65, ETF

Predavanje u okviru proslave 40 godina od upisa ETFa generacije 1978 EL

Apstrakt


Pripremajući se da diplomirate, sigurno provodite dosta vremena razmišljajući šta ćete da radite posle diplomiranja. Verovatno ćete početi da radite, nastavite studije, putujete, pravite lične/porodične planove, a možda razmišljate i da pokrenete svoj biznis.
Svi ovi planovi su ostvarljivi, ali zahtevaju dosta priprema, rada i spremnosti da preuzmete izvestan rizik.
Naše savremeno okruženje pruža neverovatne mogućnosti, ali i globalnu konkurenciju, složenost proizvoda i zahteva tržišta, ograničen pristup finansijama, rizik od neefikasnog upravljanja resursima, lošeg donošenja strateških odluka.
Od početka do kraja vaše karijere, očekujte da ćete verovatno promeniti nekoliko kompanija i industrija, da ćete stalno morati da učite nove stvari i da ćete morati da budete fleksibilni i zainteresovani da usvojite nove ideje, načine poslovanja i nove profesionalne mogućnosti.
U toku ovog predavanja, razgovaraćemo o profesionalnom razvoju od inženjera-početnika, preko iskusnog inženjera koji, ili radi u velikoj organizaciji, ili u svojoj firmi, do uspešnog menadžera ili konsultanta u nekoj tehnološkoj oblasti.

Biografija predavača 


Dr. Jelena Vučetić je osnivač konsultantske fime Alpha Mission, Inc. sa sedištem u Aleksandriji (Virdžinija, SAD). Fokus ove firme je u oblasti telekomunikacija, računara, tehnologije, aplikacija i obrazovanja preko Interneta, uključujući inženjering, strateško planiranje, patente, marketing, prodaju, operacije i proizvodnju.
Pre Alpha Mission, Inc, Dr. Vučetić je osnovala firmu za razvoj i proizvođu opreme i softvera za bežične telekomunikacije - DTI. Firma je uspešno prodata u 2003. godini.
Dr. Vučetić je diplomirala, magistrirala i doktorirala na ETF-u u Beogradu, a takođe je magistrirala i biznis u SAD (University of Phoenix).
Autor je knjige "Postati uspešan tehno-preduzimač", četiri internacionalna patenta i mnogobrojnih publikacija. Doprinela je i razvoju nekoliko standarda u oblasti bežičnih telekomunikacija.
Dr. Vučetić predaje na post-diplomskim studijama (biznis i tehnologija) i radi kao mentor doktorskim i MBA kandidatima. Do sada je uspešno mentorisala više od 60 doktora nauka.