Навигација

Од инжењера до независног пословног консултанта

Време02. јун 2018. 12:00
ПредавачДр. Јелена Вучетић
МестоАмфитеатар 65, ЕТФ

Предавање у оквиру прославе 40 година од уписа ЕТФа генерације 1978 ЕЛ

Апстракт


Припремајући се да дипломирате, сигурно проводите доста времена размишљајући шта ћете да радите после дипломирања. Вероватно ћете почети да радите, наставите студије, путујете, правите личне/породичне планове, а можда размишљате и да покренете свој бизнис.
Сви ови планови су остварљиви, али захтевају доста припрема, рада и спремности да преузмете известан ризик.
Наше савремено окружење пружа невероватне могућности, али и глобалну конкуренцију, сложеност производа и захтева тржишта, ограничен приступ финансијама, ризик од неефикасног управљања ресурсима, лошег доношења стратешких одлука.
Од почетка до краја ваше каријере, очекујте да ћете вероватно променити неколико компанија и индустрија, да ћете стално морати да учите нове ствари и да ћете морати да будете флексибилни и заинтересовани да усвојите нове идеје, начине пословања и нове професионалне могућности.
У току овог предавања, разговараћемо о професионалном развоју од инжењера-почетника, преко искусног инжењера који, или ради у великој организацији, или у својој фирми, до успешног менаџера или консултанта у некој технолошкој области.

Биографија предавача 


Др. Јелена Вучетић је оснивач консултантске фиме Alpha Mission, Inc. са седиштем у Александрији (Вирџинија, САД). Фокус ове фирме је у области телекомуникација, рачунара, технологије, апликација и образовања преко Интернета, укључујући инжењеринг, стратешко планирање, патенте, маркетинг, продају, операције и производњу.
Пре Alpha Mission, Inc, Др. Вучетић је основала фирму за развој и произвођу опреме и софтвера за бежичне телекомуникације - DTI. Фирма је успешно продата у 2003. години.
Др. Вучетић је дипломирала, магистрирала и докторирала на ЕТФ-у у Београду, а такође је магистрирала и бизнис у САД (University of Phoenix).
Аутор је књиге "Постати успешан техно-предузимач", четири интернационална патента и многобројних публикација. Допринела је и развоју неколико стандарда у области бежичних телекомуникација.
Др. Вучетић предаје на пост-дипломским студијама (бизнис и технологија) и ради као ментор докторским и МБА кандидатима. До сада је успешно менторисала више од 60 доктора наука.