Navigacija

Inženjering i biznis - vaše opcije za karijeru

Vreme 10. april 2018. 20:00
Predavač Dragan Veljović
Mesto Sala 61

Predavanje u okviru proslave 40 godina od upisa ETFa generacije 1978


Završili ste fakultet i imate mnogo dilema kojim putem poći: zaposliti se u maloj ili velikoj firmi, započeti svoj konsalting biznis ili…?
 Imate ideje o novom proizvodu ili usluzi pa hoćete sa  kolegama da pokrenete “startup” firmu, kako postaviti startup na noge? 
 Imate uspešan “startup”,  nemate finansije da dalje razvijate biznis: gde naći investitore? Šta vam je bitnije, vreme ili novac?
Kako napraviti najbolji izbor u karijeri, da radite ono što najviše volite? 
Da biste  bolje razumeli šta vas čeka na tom putu koristićemo ESBI model ((Employee, Self-employed, Business owner, Investor quadrants) da bi vam kroz grafičku prezentaciju  pomogli da prepoznate sebe u svakom koraku svoje karijere.  
Na ova i mnogobrojna druga pitanja potražićemo  odgovore sa Draganom Veljovićem, koji je svoju uspešnu i raznovrsnu karijeru započeo upisom na ETF u Beogradu pre 40 godina. Nakon diplomiranja naš gost je bio angažovan u malim i velikim firmama širom sveta, radio jekao konsultant  na nekoliko kontinenata, da bi napravio jednu od najuspešnijih  IT kompanija u Kanadi. 


Biografija predavača
Dragan Veljović, M.SC.E.E. je Managing Partner investment kompanije Fontana NBG sa sedištem u Arizoni, USA.  Karijeru je započeo u beogradskoj Informatici, da bi tokom karijere radio IT konsalting u Singapuru, Belgiji, Engleskoj i Kanadi. Osnivač je i CEO  kompanije Maplesoft koja je osvojila nagradu za najbolje profesionalne usluge u Otavi, Kanada 2005 godine. Firma je brojala 280 zaposlenih.  Čest je gost na koledžima i univerzitetima u svetu,  gde pasionirano pomaže mladim preduzetnicima u formiranju sopstvenih biznisa.  Dobitnik je mnogih priznanja za svoj rad na edukovanju mladih i pomoći koju pruža kao “business coach”.