Навигација

Инжењеринг и бизнис - ваше опције за каријеру

Време10. април 2018. 20:00
ПредавачДраган Вељовић
МестоСала 61

Предавање у оквиру прославе 40 година од уписа ЕТФа генерације 1978


Завршили сте факултет и имате много дилема којим путем поћи: запослити се у малој или великој фирми, започети свој консалтинг бизнис или…?
 Имате идеје о новом производу или услузи па хоћете са  колегама да покренете “startup” фирму, како поставити startup на ноге? 
 Имате успешан “startup”,  немате финансије да даље развијате бизнис: где наћи инвеститоре? Шта вам је битније, време или новац?
Како направити најбољи избор у каријери, да радите оно што највише волите? 
Да бисте  боље разумели шта вас чека на том путу користићемо ESBI модел ((Employee, Self-employed, Business owner, Investor quadrants) да би вам кроз графичку презентацију  помогли да препознате себе у сваком кораку своје каријере.  
На ова и многобројна друга питања потражићемо  одговоре са Драганом Вељовићем, који је своју успешну и разноврсну каријеру започео уписом на ЕТФ у Београду пре 40 година. Након дипломирања наш гост је био ангажован у малим и великим фирмама широм света, радио јекао консултант  на неколико континената, да би направио једну од најуспешнијих  ИТ компанија у Канади. 


Биографија предавача
Драган Вељовић, M.SC.E.E. je Managing Partner инвестмент компаније Фонтана НБГ са седиштем у Аризони, УСА.  Каријеру је започео у београдској Информатици, да би током каријере радио ИТ консалтинг у Сингапуру, Белгији, Енглеској и Канади. Оснивач је и ЦЕО  компаније Maplesoft која је освојила награду за најбоље професионалне услуге у Отави, Канада 2005 године. Фирма је бројала 280 запослених.  Чест је гост на колеџима и универзитетима у свету,  где пасионирано помаже младим предузетницима у формирању сопствених бизниса.  Добитник је многих признања за свој рад на едуковању младих и помоћи коју пружа као “business coach”.