Navigacija

From Java to JavaScript via TypeScript

Vreme 13. decembar 2017. 17:00
Predavač Željko Turbić, Solution Architect (Levi9)
Mesto učionica 308, Elektrotehnički fakultet

Apstrakt predavanja

U ovom predavanju ćemo predstaviti specifičnosti JavaScript platforme i samog JavaScript programskog jezika komparirajući ga sa Java platformom i Java programskim jezikom. Pokazaćemo studentima koliko je TypeScript, kao superset JavaScript-a, sličan/različit u odnosu na Javu.
Tokom predavanja biće reči o osnovnim konceptima, kao što su tipovi, klase, nasleđivanje, interfejsi, ali i napredni koncepti kao što su anotacije, dependency injection, object-relational mapping,... Takođe, pričaćemo o značaju i načinu upotrebe JavaScript-a u razvoju savremenih softverskih rešenja.

O kompaniji

Levi9 je outsourcing kompanija koja pruža usluge razvoja, implementacije, održavanja i testiranja softvera međunarodnim klijentima. Sedište kompanije nalazi se u Amsterdamu, a svoje usluge pružamo iz razvojnih centara u Srbiji, Ukrajini i Rumuniji. Tokom dvanaest godina uspešnog poslovanja sarađivali smo sa brojnim svetski poznatim klijentima, među kojima su Heineken, Hyundai, Adidas, Tom Tom, Xerox, Tele 2, Scania i mnogi drugi.
Sedište razvojnog centra u Srbiji nalazi se u Novom Sadu, a od 2014. godine otvorena je i kancelarija u Zrenjaninu. U jedanaestu godinu uspešnog poslovanja, Levi9 ulazi i sa kancelarijom u Beogradu. Sa svoje tri kancelarije razvojni centar u Srbiji je najveći i broji oko 500 IT stručnjaka.

Slike

  • /uploads/attachment/najava/317/1_GrV-nz5YZLitg0aaj62IiQ.png