Навигација

From Java to JavaScript via TypeScript

Време13. децембар 2017. 17:00
ПредавачЖељко Турбић, Solution Architect (Levi9)
Местоучионица 308, Електротехнички факултет

Апстракт предавања

У овом предавању ћемо представити специфичности JavaScript платформе и самог JavaScript програмског језика компарирајући га са Јава платформом и Јава програмским језиком. Показаћемо студентима колико је TypeScript, као суперсет JavaScript-а, сличан/различит у односу на Јаву.
Током предавања биће речи о основним концептима, као што су типови, класе, наслеђивање, интерфејси, али и напредни концепти као што су анотације, dependency injection, object-relational mapping,... Такође, причаћемо о значају и начину употребе JavaScript-а у развоју савремених софтверских решења.

О компанији

Levi9 је outsourcing компанија која пружа услуге развоја, имплементације, одржавања и тестирања софтвера међународним клијентима. Седиште компаније налази се у Амстердаму, а своје услуге пружамо из развојних центара у Србији, Украјини и Румунији. Током дванаест година успешног пословања сарађивали смо са бројним светски познатим клијентима, међу којима су Heineken, Hyundai, Adidas, Tom Tom, Xerox, Tele 2, Scania и многи други.
Седиште развојног центра у Србији налази се у Новом Саду, а од 2014. године отворена је и канцеларија у Зрењанину. У једанаесту годину успешног пословања, Levi9 улази и са канцеларијом у Београду. Са своје три канцеларије развојни центар у Србији је највећи и броји око 500 ИТ стручњака.

Слике

  • /uploads/attachment/najava/317/1_GrV-nz5YZLitg0aaj62IiQ.png