Navigacija

Frame Under the Hood

Vreme 04. maj 2017. 16:00
Predavač Miloš Žikić
Mesto učionica 62, prizemlje, Elektrotehnički fakultet

Apstrakt predavanja

Plasiranje Windows / Linux aplikacija korisnicima kroz browser je ozbiljan tehnički problem, jer treba podržati desetine hiljada paralelnih remote desktop sesija iz cloud-a. Sa jedne strane treba napraviti backend koji podržava tako ekstremnu skalu, dok sa druge optimizovati spoj virtuelnih mašina i frontend-a u realnom vremenu. Krajnji proizvod je nezaboravno korisničko iskustvo, ali kako sve to funkcioniše “ispod haube”?

O kompaniji

Frame je startap kompanija iz San Franciska koja se bavi razvojem revolucionarne cloud platforme. Kompanija je osnovana 2012. godine u Kaliforniji i danas broji preko 60 zaposlenih, od čega polovina radi u razvojnim centrima u Beogradu i Nišu. Naši klijenti su Microsoft, HP, Adobe, Autodesk i mnogi drugi. Veliki rast broja klijenta je prepoznat i od strane investitora, tako da je do sada u Frame uloženo preko 13 miliona dolara. Više informacija na www.fra.me.

O predavaču

Miloš Žikić, bivši student ETF-a, diplomirao je u generaciji 2007 na SI odseku. Njegov sledeći korak bile su Master studije u Švajcarskoj na ETH, nakon kojih se vratio u Srbiju i zaposlio u Microsoft - u. Posle par godina iskustva u korporaciji i startapovima, odlučio je sa nekoliko kolega da dovede Frame u Beograd i otvori razvojni centar. Trenutno radi kao Team Lead u navedenom centru.