Навигација

Frame Under the Hood

Време04. мај 2017. 16:00
ПредавачМилош Жикић
Местоучионица 62, приземље, Електротехнички факултет

Апстракт предавања

Пласирање Windows / Linux апликација корисницима кроз browser је озбиљан технички проблем, јер треба подржати десетине хиљада паралелних remote desktop сесија из cloud-а. Са једне стране треба направити backend који подржава тако екстремну скалу, док са друге оптимизовати спој виртуелних машина и frontend-а у реалном времену. Крајњи производ је незаборавно корисничко искуство, али како све то функционише “испод хаубе”?

О компанији

Frame је стартап компанија из Сан Франциска која се бави развојем револуционарне cloud платформе. Компанија је основана 2012. године у Калифорнији и данас броји преко 60 запослених, од чега половина ради у развојним центрима у Београду и Нишу. Наши клијенти су Microsoft, HP, Adobe, Autodesk и многи други. Велики раст броја клијента је препознат и од стране инвеститора, тако да је до сада у Frame уложено преко 13 милиона долара. Више информација на www.fra.me.

О предавачу

Милош Жикић, бивши студент ЕТФ-а, дипломирао је у генерацији 2007 на СИ одсеку. Његов следећи корак биле су Мастер студије у Швајцарској на ЕТХ, након којих се вратио у Србију и запослио у Microsoft - у. После пар година искуства у корпорацији и стартаповима, одлучио је са неколико колега да доведе Frame у Београд и отвори развојни центар. Тренутно ради као Team Lead у наведеном центру.