Navigacija

Konferencija povodom obeležavanja Nedelje svesti o mozgu BAW 2015 (Brain Awareness Week): Poziv

Vreme 16. januar 2015. 15:09
Organizator Laboratorija za biomedicinsku instrumentaciju i tehnologije BMIT, Katedra za signale i sisteme, Univerzitet u Beogradu - Elektrotehnički fakultet
Mesto Univerzitet u Beogradu - Elektrotehnički fakultet

Druga Konferencija povodom obeležavanja Nedelje svesti o mozgu pod nazivom "Human-Machine Interface from Student-to-Student Interface" će se održati na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu. Više informacija i poziv za učešće možete pogledati ovde. Sve informacija vezane za Konferenciju možete pratiti na BMIT sajtu.

Rezime:

Počev od 2011. godine, Grupa za biomedicinsku instrumentaciju i tehnologije, BMIT, na Katedri za signale i sisteme na Univerzitetu u Beogradu - Elektrotehničkom fakultetu organizuje seminar povodom obeležavanja Nedelje svesti o mozgu (BAW - Brain Awareness Week).

Istraživači i doktorski, master i studenti osnovnih studija prikazaće svoje rezultate u oblasti akvizicije, obrade i analize elektrofizioloških signala (moždanih, mišićnih i drugih). Naučni rad je namenjen poboljšanju: 1) metoda terapije u okviru neurorehabilitacije osoba npr. posle moždanog udara ili sa epilepsijom; 2) metoda fiziološkog testiranja; 3) obezbeđivanju novog komunikacionog kanala kroz Čovek-Računar interfejs (HMI-Human-Machine Interface). Druga po redu BAW Konferencija pod nazivom "Human-Machine Interface from Student-to-Student Interface" uključiće seriju predavanja sa istaknutim predavačima iz biomedicine i srodnih oblasti, poster sekciju, interaktivne demonstracije i prezentacije biomedicinskih kompanija.