Навигација

Конференција поводом обележавања Недеље свести о мозгу BAW 2015 (Brain Awareness Week): Позив

Време16. јануар 2015. 15:09
ОрганизаторЛабораторија за биомедицинску инструментацију и технологије БМИТ, Катедра за сигнале и системе, Универзитет у Београду - Електротехнички факултет
МестоУниверзитет у Београду - Електротехнички факултет

Друга Конференција поводом обележавања Недеље свести о мозгу под називом "Human-Machine Interface from Student-to-Student Interface" ће се одржати на Електротехничком факултету у Београду. Више информација и позив за учешће можете погледати овде. Све информација везане за Конференцију можете пратити на БМИТ сајту.

Резиме:

Почев од 2011. године, Група за биомедицинску инструментацију и технологије, БМИТ, на Катедри за сигнале и системе на Универзитету у Београду - Електротехничком факултету организује семинар поводом обележавања Недеље свести о мозгу (BAW - Brain Awareness Week).

Истраживачи и докторски, мастер и студенти основних студија приказаће своје резултате у области аквизиције, обраде и анализе електрофизиолошких сигнала (можданих, мишићних и других). Научни рад је намењен побољшању: 1) метода терапије у оквиру неурорехабилитације особа нпр. после можданог удара или са епилепсијом; 2) метода физиолошког тестирања; 3) обезбеђивању новог комуникационог канала кроз Човек-Рачунар интерфејс (HMI-Human-Machine Interface). Друга по реду BAW Конференција под називом "Human-Machine Interface from Student-to-Student Interface" укључиће серију предавања са истакнутим предавачима из биомедицине и сродних области, постер секцију, интерактивне демонстрације и презентације биомедицинских компанија.