Navigacija

Remote Monitoring of Process Parameters

Vreme 15. oktobar 2013. 12:49
Predavač Dr Ing. Saša Milić, Elektrotehnički institut „Nikola Tesla“
Mesto Računski centar, ETF

U organizaciji  IEEE PES  Podružnice za Srbiju i Crnu Goru održaće se naučna tribina 24.10.2013. u 16h – 18h u prezentacionoj sali računarskog centra Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Kratak sadržaj predavanja:

Daljinski nadzor (monitoring) procesnih parametara predstavlja moderan pristup u daljinskom nadzoru proizvodnje i održavanja velikih industrijskih sistema, elektrana, saobraćajnih sistema i dr. Predavanje pokriva oblasti energetike, opšte elektronike, optoelektronike, laserske tehnike, automatike, telekomunikacija, računarske i merne tehnike, a obrađuje sledeće teme:

  1. Praktični, razvojni i teoretski aspekti modernih nestandardnih sistema daljinskog nadzora:
    • Daljinski mrežni merni sistem za detekciju pregrejanosti ležajeva vagona u pokretu
    • Daljinski merni sistem za detekciju pregrejanosti polova rotora hidrogeneratora u radu
    • Laserski mrežni sistem za detekciju brodova u zoni vrata brodske prevodnice
    • Sistem za detekciju magnetskog polja plovnih objekata
    • Uređaj za starenje ulja
    • Daljinski nadzor temperature i hemijska analiza gasova energetskih transformatora
    • Standardni sistemi daljinskog nadzora parcijalnih pražnjenja, vibracija, magnetskih karakteristika generatora, termovizija, lidarski sistemi...
  2. Dijagnostički centar, kao svetski trend u daljinskom nadzoru u elektranama sa osvrtom na praktični koncept i uslove realizacije centra.

Seminar će biti izložen na srpskom jeziku.

Biografija predavača:

Saša Milić je rođen u Beogradu 11.07.1967. Diplomirao je (1993), magistrirao (2000) i doktorirao (2008) na Elektrotehničkom fakultetu Univerziteta u Beogradu. Trenutno je naučni saradnik i zaposlen je u Elektrotehničkom institutu Nikola Tesla kao stručni savetnik. Rukovodilac je naučnih, stručnih, razvojnih i proizvodnih projekata Ministarstva prosvete, nauke i tehnološkog razvoja i Elektrotehničkog instituta Nikola Tesla. Autor je 47 naučnih i stručnih radova publikovanih u zemlji i inostranstvu. Član je STK B4 CIGRE Srbija. Član u više komisija za izbor u naučno zvanje. Član je Naučnog veća Elektrotehničkog instituta Nikola Tesla.