Навигација

Remote Monitoring of Process Parameters

Време15. октобар 2013. 12:49
ПредавачДр Инг. Саша Милић, Електротехнички институт „Никола Тесла“
МестоРачунски центар, ЕТФ

У организацији  IEEE PES  Подружнице за Србију и Црну Гору одржаће се научна трибина 24.10.2013. у 16h – 18h у презентационој сали рачунарског центра Електротехничког факултета Универзитета у Београду.

Кратак садржај предавања:

Даљински надзор (monitoring) процесних параметара представља модеран приступ у даљинском надзору производње и одржавања великих индустријских система, електрана, саобраћајних система и др. Предавање покрива области енергетике, опште електронике, оптоелектронике, ласерске технике, аутоматике, телекомуникација, рачунарске и мерне технике, а обрађује следеће теме:

  1. Практични, развојни и теоретски аспекти модерних нестандардних система даљинског надзора:
    • Даљински мрежни мерни систем за детекцију прегрејаности лежајева вагона у покрету
    • Даљински мерни систем за детекцију прегрејаности полова ротора хидрогенератора у раду
    • Ласерски мрежни систем за детекцију бродова у зони врата бродске преводнице
    • Систем за детекцију магнетског поља пловних објеката
    • Уређај за старење уља
    • Даљински надзор температуре и хемијска анализа гасова енергетских трансформатора
    • Стандардни системи даљинског надзора парцијалних пражњења, вибрација, магнетских карактеристика генератора, термовизија, лидарски системи...
  2. Дијагностички центар, као светски тренд у даљинском надзору у електранама са освртом на практични концепт и услове реализације центра.

Семинар ће бити изложен на српском језику.

Биографија предавача:

Саша Милић је рођен у Београду 11.07.1967. Дипломирао је (1993), магистрирао (2000) и докторирао (2008) на Електротехничком факултету Универзитета у Београду. Тренутно је научни сарадник и запослен је у Електротехничком институту Никола Тесла као стручни саветник. Руководилац је научних, стручних, развојних и производних пројеката Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Електротехничког института Никола Тесла. Аутор је 47 научних и стручних радова публикованих у земљи и иностранству. Члан је STK B4 CIGRE Србија. Члан у више комисија за избор у научно звање. Члан је Научног већа Електротехничког института Никола Тесла.