Navigacija

Projekat podrške inovacijama u Srbiji

Vreme 04. mart 2013. 17:49
Organizator Fond za inovacionu delatnost
Mesto sala 61 Elektrotehničkog fakulteta

Pozivamo Vas da prisustvujete predstavljanju Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija, u okviru Projekta podrške inovacijama u Srbiji, koje će se održati u utorak, 12. marta 2013. godine, sa početkom u 14 časova na Elektrotehničkom fakultetu, Sala 61 (Bulevar kralja Aleksandra 73).

Fond za inovacionu delatnost predstaviće ovom prilikom Program ranog razvoja (MiniGrantsProgram) i Program sufinansiranja inovacija (MatchingGrantsProgram), dva programa finansiranja koji se sprovode u okviru Projekta podrške inovacijama u Srbiji. Projekat podrške inovacijama u Srbiji se finansira kroz pretpristupne fondove Evropske unije (IPA) i sprovodi se u saradnji sa Svetskom bankom.

Program ranog razvoja, otvoren 5. decembra 2011. godine, finansira do 85% ukupnih troškova projekta inovativnih kompanija u iznosu do 80.000 evra za aktivnosti kao što su izrada prototipa, dokazivanje koncepta i priprema poslovnih planova.

Program sufinansiranja inovacija, otvoren 29. marta 2012. godine, finansira do 70 % ukupne vrednosti projekta u oblasti tehnološkog razvoja i komercijalizacije u ukupnom iznosu do 300.000 evra.

Agenda događaja

14:00-14:15    Dobrodošlica i uvodna izlaganja

  • Dr Stevica Graovac, prodekan ETF za saradnju sa privredom
  • Dr Ljiljana Kundaković, v.d. direktora, Fond za inovacionu delatnost
    O Fondu za inovacionu delatnosti Projektu podrške inovacijama u Srbiji

14:15 -15:15   Detalji Programa ranog razvoja i Programa sufinansiranja inovacija

  • Program menadžer, Fond za inovacionu delatnost
  • Samostalni savetnik, Fond za inovacionu delatnost
    Detalji programa i proces prijavljivanja

15:15-16:00    Pitanja i odgovori

O Fondu za inovacionu delatnost:

Fond za inovacionu delatnost je osnovan Zakonom o inovacionoj delatnosti radi podsticanja inovativnosti i obezbeđivanja sredstava za finansiranje inovacione delatnosti, prvenstveno kroz saradnju sa međunarodnim finansijskim institucijama, organizacijama, donatorima i privatnim sektorom. Cilj Fonda za inovacionu delatnost je da se programima finansiranja što više doprinese razvoju inovacija, posebno osnivanju novih i jačanju postojećih kompanija, boljem pozicioniranju spskih inovativnih preduzeća na tržištima rizičnog kapitala, odnosno da unapredi veze između nauke, tehnologije i ekonomije.

http://www.inovacionifond.rs