Навигација

Пројекaт подршке иновацијама у Србији

Време04. март 2013. 17:49
ОрганизаторФонд за иновациону делатност
Местосала 61 Електротехничког факултета

Позивамо Вас да присуствујете представљању Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација, у оквиру Пројекта подршке иновацијама у Србији, које ће се одржати у уторак, 12. марта 2013. године, са почетком у 14 часова на Електротехничком факултету, Сала 61 (Булевар краља Александра 73).

Фонд за иновациону делатност представиће овом приликом Програм раног развоја (MiniGrantsProgram) и Програм суфинансирања иновација (MatchingGrantsProgram), два програма финансирања који се спроводе у оквиру Пројекта подршке иновацијама у Србији. Пројекат подршке иновацијама у Србији се финансира кроз претприступне фондове Европске уније (ИПА) и спроводи се у сарадњи са Светском банком.

Програм раног развоја, отворен 5. децембра 2011. године, финансира до 85% укупних трошкова пројекта иновативних компанија у износу до 80.000 евра за активности као што су израда прототипа, доказивање концепта и припрема пословних планова.

Програм суфинансирања иновација, отворен 29. марта 2012. године, финансира до 70 % укупне вредности пројекта у области технолошког развоја и комерцијализације у укупном износу до 300.000 евра.

Агенда догађаја

14:00-14:15    Добродошлица и уводна излагања

  • Др Стевица Граовац, продекан ЕТФ за сарадњу са привредом
  • Др Љиљана Кундаковић, в.д. директора, Фонд за иновациону делатност
    O Фонду за иновациону делатности Пројекту подршке иновацијама у Србији

14:15 -15:15   Детаљи Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација

  • Програм менаџер, Фонд за иновациону делатност
  • Самостални саветник, Фонд за иновациону делатност
    Детаљи програма и процес пријављивања

15:15-16:00    Питања и одговори

О Фонду за иновациону делатност:

Фонд за иновациону делатност је основан Законом о иновационој делатности ради подстицања иновативности и обезбеђивања средстава за финансирање иновационе делатности, првенствено кроз сарадњу са међународним финансијским институцијама, организацијама, донаторима и приватним сектором. Циљ Фонда за иновациону делатност је да се програмима финансирања што више допринесе развоју иновација, посебно оснивању нових и јачању постојећих компанија, бољем позиционирању спских иновативних предузећа на тржиштима ризичног капитала, односно да унапреди везе између науке, технологије и економије.

http://www.inovacionifond.rs